Procházka: Nespokojní poslanci sa obávajú výsledkov súťaže, preto tie vyhrážky

NETKY.SK • 9 August 2016, 14:00 • 2 min
Procházka: Nespokojní poslanci sa obávajú výsledkov súťaže, preto tie vyhrážky

BRATISLAVA - Pätica poslancov #Siete, ktorí kritizujú predsedu strany Radoslava Procházku, hrozia neúčasťou na sobotňajšom Sneme v Trnave, na ktorom si má #Sieť voliť nového predsedu. Dôvodom sú pochybnosti o demokratickom priebehu prípravy a konania Snemu.

slovakia

left justify in out

"Pretrvávajú pochybnosti, či príprava sobotňajšieho snemu spĺňa demokratické atribúty. To, že ani podpredsedovia strany nemajú prístup k zoznamu delegátov, ani k návrhu rokovacieho a volebného poriadku pár dní pred rokovaním snemu, vyvoláva obavy z možných pripravovaných úskokov a trikov, ktoré môžu spochybniť čestnú a otvorenú súťaž kandidátov na predsedu," uvádza pätica poslancov vo svojom stanovisku.

 

Podľa Procházku majú poslanci obavy o výsledok súťaže o post predsedu strany. "S prihliadnutím na osobu ich kandidáta je tá obava dôvodná," napísal v písomnom stanovisku. "Všetci nespokojní poslanci vedia, že volebný poriadok aj zoznam delegátov schvaľuje predsedníctvo v stredu ráno, boli na to predsedníctvo pozvaní a pán Adamčík dokonca ohlásil, že príde," vysvetlil Procházka. 

 

Andrej Hrnčiar, Martin Fedor, Katarína Cséfalvayová, Igor Janckulík a Eduard Adamčík deklarujú, že ak nebudú naplnené základné atribúty politickej korektnosti, otvorenosti a demokratických hodnôt, na takomto sneme sa nezúčastnia. Adamčík ohlásil, že príde. 

 

"Našim cieľom je, aby Snem #Siete prebehol na základe demokratických pravidiel, otvorene a korektne. Pre ďalšiu budúcnosť #Siete je to nevyhnutné, rovnako ako aj dohoda na ďalších dôležitých vnútrostraníckych otázkach. Považujeme to za nevyhnutné, ak máme aj naďalej napĺňať program, s ktorým sme išli do volieb," píšu ďalej vo svojom stanovisku.

 

#Sieť si bude nového predsedu voliť na mimoriadnom sneme 13. augusta v Trnave. Pätica poslancov nedôveruje Procházkovi. Nemá podľa nich predpoklady na vedenie strany. Vytvorili si Platformu za zodpovednú politiku. Na Sneme majú podporiť kandidatúru poslanca Národnej rady SR a podpredsedu #Siete Eduarda Adamčíka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies