Iracké vzdušné sily dostali štyri nové lietadlá typu F-16 od USA

NETKY.SK • 8 August 2016, 14:39 • 2 min
Iracké vzdušné sily dostali štyri nové lietadlá typu F-16 od USA

BAGDAD - Iracké vzdušné sily dostali ďalšiu dodávku nových viacúčelových bojových lietadiel typu F-16 Fighting Falcon americkej výroby. Informovalo o tom dnes iracké ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Hovorca ministerstva obrany brigádny generál Tahsín Ibráhím pre agentúru AP uviedol, že išlo o štyri lietadlá typu F-16, čím sa celkový počet týchto strojov zaradených do výzbroje irackého vojenského letectva zvýšil na osem.

 

Bagdad sa dohodol s USA na kúpe celkovo 36 viacúčelových stíhačiek F-16 v hodnote 65 miliónov dolárov, avšak ich dodávky sa oneskorili z bezpečnostných dôvodov po dom, ako extrémistická organizácia Islamský štát (IS) zaznamenala vlani v Iraku veľké územné zisky.

 

Hovorca koalície bojujúcej proti IS Steve Warren vo februári uviedol, že dodávanie lietadiel je limitované aj dĺžkou výcviku irackých pilotov, ktorý môže trvať až dva roky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies