Plánujú televíznu adaptáciu antológie Wild Cards od spisovateľa Georgea R.R. Martina

NETKY.SK • 8 August 2016, 13:15 • 2 min
Plánujú televíznu adaptáciu antológie Wild Cards od spisovateľa Georgea R.R. Martina

BRATISLAVA - Americká televízna spoločnosť Universal Cable Productions odkúpila práva na sci-fi antológiu o superhrdinoch s názvom Wild Cards (v češtine vyšla ako Divoké karty, pozn. red.) spisovateľa Georgea R.R. Martina.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatsedemročný autor o tom informoval prostredníctvom portálu Live Journal. “Vývoj projektu, ktorý by mal byť prvým z niekoľkých na seba nadväzujúcich sérií, začne okamžite,” napísal.


Výkonnými producentmi projektu budú Melinda M. Snodgrass, ktorá na Wild Cards so spisovateľom spolupracovala, a Gregory Noveck. Martin sa podľa jeho slov na televíznej adaptácii nebude podieľať. Dôvodom je zmluva s televíziou HBO vysielajúcou seriál Hra o tróny (2011), ktorá je televíznym spracovaním jeho knižnej série Pieseň ľadu a ohňa.


Wild Cards prinesie príbehy ľudstva po tom, ako v roku 1946 Zem napadol mimozemský vírus. Deväťdesiat percent nakazených ľudí zomrelo, deväť percent sa zmenilo na takzvaných Jokerov s telesnými a duševnými vadami a jedno percento získalo nadprirodzené schopnosti. Antológia Wild Cards, z ktorej prvá kniha vyšla v roku 1986, má 22 častí. Dvadsiatatretia má v USA vyjsť v priebehu tohto mesiaca. Súčasťou série sú aj komiksy, grafické novely či rôzne hry.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies