Csáky: Nikdy som nehlasoval za migračné kvóty

NETKY.SK • 6 August 2016, 17:29 • 2 min
Csáky: Nikdy som nehlasoval za migračné kvóty

BRATISLAVA - Nikdy som nehlasoval za migračné kvóty.

slovakia

left justify in out

Reagoval europoslanec Pál Csáky (SMK-MKP) na otázku TASR, čo za svoje doterajšie funkčné obdobie urobil pre slovenského občana.

 

Podľa jeho slov, počas súčasného volebného obdobia vyzdvihol najmä štyri úspechy. "Ako nového poslanca ma zvolili za podpredsedu petičného výboru a minulý rok prijali môj návrh na menšinový program Viacfarebná Európa vo výške jeden plus jeden milión eur, pričom prvý balík sa nachádza v aktuálnom rozpočte EÚ. Ďalej som organizoval úspešnú prezentáciu maďarských umelcov zo Slovenska v Európskom parlamente (EP) a 30. septembra dostane organizácia Csemadok (Maďarský spoločenský a kultúrny zväz na Slovensku) na môj návrh najvyššie ohodnotenie EÚ Európsky občan," uviedol europoslanec.

 

TASR sa taktiež zaujímala, čo od svojho zvolenia europoslanec urobil pre to, aby volebná účasť v najbližších eurovoľbách bola lepšia, keďže Slovensko pravidelne obsadzuje posledné priečky tohto rebríčka. "Pravidelne komunikujem s mojimi voličmi a v januári plánujem vydať trojjazyčnú knihu (anglicko-slovensko-maďarskú) o názoroch na EÚ," informoval Csáky. Zároveň dodal, že v pléne EP vystupuje takmer každý mesiac.

 

Podľa oficiálnej stránky EP v pléne doteraz vystúpil 253-krát. Je poslancom za frakciu Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov), podpredsedom Výboru pre petície a členom Delegácie pre vzťahy s Indiou.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies