Good Angels aj v EEWBL, ciele opäť vysoké

NETKY.SK • 4 August 2016, 13:43 • 2 min
Good Angels aj v EEWBL, ciele opäť vysoké

KOŠICE - V kádri slovenského ženského basketbalového majstra Good Angels Košice budú z doterajších opôr aj v nasledujúcej sezóne pôsobiť Anna Jurčenková, Lucia Kupčíková, Zuzana Žirková, Barbora Bálintová, Romana Stehlíková (ČR) a Teja Oblaková (Slovin.).

slovakia

left justify in out

Posilou družstva je 25-ročná reprezentantka SR Dominika Baburová. "Máme ju odskúšanú z národného tímu, kde sme ju mali nielen možnosť vidieť, ale aj s ňou spolupracovať. Myslím si, že zapadne veľmi skoro," uviedol na adresu doterajšej opory MBK Ružomberok na štvrtkovej tlačovej besede generálny manažér košického klubu Daniel Jendrichovský. "Američanky Crystal Langhornovú a Shenise Johnsonovú, ktoré u nás pôsobili, nahradíme dvoma inými. Nebudú to 'vyhraté' hviezdy, ale nováčikovia, ktorí majú obrovský potenciál a chcú sa predať. Mrzí ma, že do Györu odišla Žofia Hruščáková a Martina Kiššová ukončila kariéru. Sú to pre nás straty mladých slovenských hráčok, ktoré majú svoju kvalitu aj potenciál na rozvoj. Ich miesta sme museli zaplniť."

S aktuálnym zložením kádra panuje v Košiciach spokojnosť. "Máme gro družstva, ktoré v extralige získalo titul a malo veľa odohraných minút v Európskej lige," podotkol Jendrichovský.

 

V nej Good Angels, čo je už dávnejšie známe, teraz nebudú štartovať; predstavia sa však nielen v Európskom pohári FIBA, ale aj v novej Východoeurópskej ženskej basketbalovej lige (EEWBL). Jej vlaňajší prvý ročník ovládol lotyšský tím TTT Riga. "Je to alternatíva východoeurópskych krajín proti Európskemu poháru FIBA. Družstvá sa boja konfrontácie v ňom a zároveň majú veľmi dobré tímy vo svojich súťažiach, kde nemajú konkurenciu. Spoločne s TTT Riga, Dinamom Moskva a tureckým klubom Istanbul Universitesi by sme mali tvoriť štvoricu najväčších favoritov na celkový triumf," poznamenal Jendrichovský. Hostiteľom finálového turnaja EEWBL (má 12 účastníkov) budú 30. marca - 2. apríla 2017 práve Košice.

V klube 13-násobného majstra SR si pred súťažným ročníkom 2016/2017 nedávajú malé ciele. "Povedať, že ideme hrať o druhé miesto, by vyznelo veľmi zle. V domácej súťaži budeme obhajovať titul, máme na to družstvo. Myslím si, že naše zápasy proti Piešťanom budú v nasledujúcej sezóne opäť šlágrami ligy, keďže súperky budú mať dobrý tím a vysoké ambície. Máme sa na čo tešiť. V EEWBL chceme byť minimálne v semifinále, k čomu nás predurčuje nielen káder, ale aj meno. Tým, že finálový turnaj privítame v našej domácej hale, verím, že budeme ešte úspešnejší. Bol by som veľmi rád, ak by sme sa v Európskom pohári FIBA dostali minimálne do najlepšej osmičky," doplnil Daniel Jendrichovský.

 

Košičanky v ňom v rámci základnej D-skupiny nastúpia proti gréckemu klubu Olympiakos Pireus a maďarskému družstvu Aluinvent DVTK Miškovec. Štvrtým do partie bude úspešný turecký kvalifikant.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies