VIDEO Panika na palube horiaceho lietadla v Dubaji: 300 ľudí bojovalo o život

NETKY.SK • 4 August 2016, 15:57 • 2 min
VIDEO Panika na palube horiaceho lietadla v Dubaji: 300 ľudí bojovalo o život

DUBAJ – Čo by ste robili, keby horelo na palube lietadla? Určite by ste neboli pokojní. Na palube lietadla leteckej spoločnosti Emirates, ktoré núdzovo pristálo na dubajskom letisku, bola obrovská panika. Rýchly odchod z paluby im však pravdepodobne zachránil život.

slovakia

left justify in out

Lietadlo spoločnosti Emirates, ktoré letelo z Indie do Dubaja muselo núdzovo pristáť na dubajskom letisku. Na internete sa objavilo aj video paniky, ktorá vznikla po pristátí na palube lietadla. O niekoľko minút došlo na palube lietadla k explózii.

 

 

 

Trinásť ľudí utrpelo drobné zranenia pri nehode lietadla spoločnosti Emirates, ktoré dnes núdzovo pristálo na medzinárodnom letisku v Dubaji a následne ho zachvátili plamene. O život prišiel jeden z požiarnikov, ktorí sa podieľali na hasení horiaceho lietadla.

 

 

 

Oznámil to výkonný riaditeľ aerolínií šajch Ahmad bin Saíd Maktúm, podľa ktorého všetkých zranených previezli do nemocnice.

 

"Evakuácia bola vykonaná profesionálne. Posádka opustila lietadlo ako posledná," uviedol Maktúm podľa agentúry DPA. Dodal, že stroj bol v dobrom stave a absolvoval potrebné prehliadky. Verejnosť však vyzval, aby počkala na závery, ktoré prinesie vyšetrovanie incidentu.

 

K nehode došlo o 12.45 h miestneho času (10.45 h SELČ), a teda asi päť minút pred plánovaným pristátím lietadla s 282 cestujúcimi a 18 členmi posádky. Pilot Boeingu 777 smerujúceho z indického mesta Tiruvanantapuram do Dubaja požiadal o núdzové pristátie po vypuknutí požiaru v jednom z motorov.

 

 

Po nehode na medzinárodnom letisku v Dubaji je doprava naďalej obmedzená

Meškania a rušenie letov na medzinárodnom letisku v Dubaji trvajú po stredajšom núdzovom pristátí a následnom požiari lietadla leteckej spoločnosti Emirates aj dnes, píše agentúra AP.

 

Najrušnejšie medzinárodné letisko na svete zverejnilo dnes vyhlásenie, podľa ktorého operuje "s obmedzenou kapacitou a pokračuje s využívaním iba jednej pristávacej dráhy". Niektoré lety dispečeri odkláňajú na druhé letisko v Dubaji, Medzinárodné letisko Al Maktoum.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies