Figeľ: Európska história je plná tragických lekcií i úspešných zápasov

NETKY.SK • 3 August 2016, 18:50 • 2 min
Figeľ: Európska história je plná tragických lekcií i úspešných zápasov

BRATISLAVA - Európska história je plná tragických lekcií, ale tiež zrelých rozhodnutí, úspešných zápasov a inšpirujúcich osobností. Píše sa v liste, ktorý osobitný vyslanec EÚ pre náboženskú slobodu vo svete Ján Figeľ odovzdal predsedovi poľského Sejmu Marekovi Kuchciňskému na dnešnom neformálnom pracovnom stretnutí v Starom Smokovci vo Vysokých Tatrách.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informovala kancelária Jána Figeľa, ťažiskom stretnutia bola humanitárna situácia na Blízkom východe, kde militanti organizácie Islamský štát na území Iraku a Sýrie cielene a systematicky prenasledujú a likvidujú kresťanov, jezídov, šiitských moslimov a ďalšie náboženské a etnické menšiny.

 

Figeľ predsedu Sejmu vyzval na iniciovanie diskusie a eventuálne prijatie postoja Sejmu k tejto situácii. Zároveň tlmočil svoju pripravenosť poskytnúť poľskému parlamentu potrebné fakty o situácii.

 

Predseda Sejmu označil túto tému za veľmi aktuálnu a vyjadril odhodlanie iniciovať potrebné kroky na úrovni výborov a frakcií Sejmu smerujúce k prijatiu rezolúcie proti genocíde na Blízkom východe. "Som presvedčený, že táto iniciatíva je potrebná nielen z pohľadu Poľska, ale vzhľadom na utečeneckú a migračnú krízu je dôležitá aj v celoeurópskom kontexte," uviedol.

 

Podľa kancelárie Ján Figeľ plánuje v nasledujúcich týždňoch osloviť aj predstaviteľov ďalších krajín v strednej Európe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies