Väčšina Nemcov neviní z útokov Merkelovej utečeneckú politiku

NETKY.SK • 3 August 2016, 15:50 • 2 min
Väčšina Nemcov neviní z útokov Merkelovej utečeneckú politiku

BERLÍN - Veľká väčšina Nemcov neobviňuje ústretovú utečeneckú politiku kancelárky Angely Merkelovej z dvoch nedávnych útokov v krajine, pripisovaných extrémistickej organizácii Islamský štát (IS). Ukázali to dnes zverejnené výsledky prieskumu.

slovakia

left justify in out

Minulý mesiac otriasli Nemeckom štyri jednotlivé útoky, ktoré si vyžiadali celkovo 13 ľudských životov a množstvo zranených. Islamský štát vyhlásil, že dva z útokov podnikli jeho "vojaci", pripomenula dnes agentúra DPA.

 

Renomovaný inštitút Forsa so sídlom v Berlíne v prieskume zistil, že 69 percent Nemcov je presvedčených, že neexistuje spojenie medzi oboma útokmi, ku ktorým sa prihlásil IS, a obrovským počtami migrantov, ktorí prišli do krajiny vďaka Merkelovej politike otvorených hraníc. Migranti hľadajú v Nemecku útočisko pred konfliktami na Blízkom východe či v Afrike.

 

Iba 28 percent opýtaných vníma utečeneckú politiku Merkelovej ako príčinu, vedúcu k spomínaným útokom v juhonemeckej spolkovej krajine Bavorsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies