V Taliansku zatkli Sýrčana, ktorý sa plánoval vrátiť domov a pridať k militantom

NETKY.SK • 3 August 2016, 13:56 • 2 min
V Taliansku zatkli Sýrčana, ktorý sa plánoval vrátiť domov a pridať k militantom

RÍM - Sýrčana vo veku 23 rokov zatkli v Taliansku po tom, ako polícia našla dôkazy, že sa plánoval vrátiť do rodnej krajiny a pripojiť sa tam k islamským militantom. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie talianskej štátnej polície.

slovakia

left justify in out

Muž, ktorý žil s rodinou v severotalianskom meste Varese, sa chcel stať členom Frontu an-Nusra, donedávna odnože al-Káidy.

 

Táto džihádistická skupina, označovaná Spojenými štátmi a OSN za teroristickú organizáciu, sa minulý týždeň odtrhla od al-Káidy a zmenila si názov z Frontu an-Nusra na Džabhat Fath aš-Šám (Front za dobytie Sýrie).

 

Polícia vyhlásila, že nie sú náznaky, že by podozrivý plánoval teroristické činy alebo aktivity v Taliansku.

 

O inom prípade informoval v utorok večer minister vnútra Angelino Alfano. Oznámil, že z krajiny bol vyhostený 26-ročný Pakistanec žijúci neďaleko Milána.

 

Muž patril do skupiny šíriacej na internete propagandu v mene skupiny Islamský štát (IS) a vyjadril želanie ísť do výcvikových táborov džihádistov v Sýrii alebo Bosne, uviedol vo vyhlásení Alfano.

 

Pakistanec sa podľa ministra takisto vyhrážal, že ak jeho žiadosť o udelenie talianskeho občianstva prijmú, spácha teroristické činy - a v prípade, že jeho žiadosť odmietnu, zastrelí seba alebo ďalších ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies