Štefanec: Štart slovenského predsedníctva bol dobrý

NETKY.SK • 2 August 2016, 10:47 • 2 min
Štefanec: Štart slovenského predsedníctva bol dobrý

BRATISLAVA – Štart slovenského predsedníctva v Rade EÚ bol podľa europoslanca Ivana Štefanca (KDH) dobrý. Ako povedal dnes pre agentúru SITA, je spoločným záujmom všetkých, aby predsedníctvo bolo úspešné.

slovakia

left justify in out

„Mám veľa výhrad voči slovenskej vláde doma, ale v Európskom parlamente budem robiť všetko pre to, aby slovenské predsedníctvo dopadlo dobre, pretože je to prezentácia krajiny. Je to možnosť ukázať, že Slováci dokážu predsedať Rade EÚ,“ zdôraznil.

 

Slovenské predsedníctvo je podľa Štefanca podľa očakávaní poznačené výsledkom referenda vo Veľkej Británii o jej odchode z únie. „Je to téma, ktorej sa nedá vyhnúť. V súčasnosti je však na Veľkej Británii, kedy sa rozhodne odísť. Musíme byť na to pripravení,“ povedal. Europoslanec ocenil, že v Bratislave bude 16. septembra neformálne stretnutie lídrov európskej dvadsaťsedmičky na tému o únii bez Británie a nastavení vzťahov. „Je však dôležité, aby téma odchodu Británie neprekryla ekonomické témy, ktoré môžu pomôcť ľuďom a sú dôležité pre zlepšovanie životnej úrovne ľudí. To sú napríklad témy, ktoré súvisia s digitalizáciou, s energetickou a bankovou úniou. Je dôležité, aby sme v nich pokračovali,“ dodal Štefanec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies