Rybáriková chce odplatiť Srbkám nešťastnú prehru z Bratislavy

NETKY.SK • 4 Február 2013, 12:41 • 2 min
Rybáriková chce odplatiť Srbkám nešťastnú prehru z Bratislavy

Rybáriková chce odplatiť Srbkám nešťastnú prehru z Bratislavy - Tenis Hlavná časť slovenskej výpravy v pondelok predpoludním zamierila do Srbska na zápas 1. kola svetovej skupiny tenisového Pohára federácie (9.

slovakia

left justify in out

img

Hlavná časť slovenskej výpravy v pondelok predpoludním zamierila do Srbska na zápas 1. kola svetovej skupiny tenisového Pohára federácie (9.-10. februára). Okrem kapitána Mateja Liptáka nabrali smer Niš Magdaléna Rybáriková s Janou Čepelovou. Dlhoročné fedcupové opory Dominika Cibulková s Danielou Hantuchovou by sa mali pripojiť k tímu v utorok.

Lipták očakáva ťažký zápas a tvrdí, že Srbky sú ešte silnejšie ako v minulosti. "Srbky vlani postúpili až do finále, čo svedčí o ich kvalitách. Aj keby nenastúpila Ana Ivanovičová či Jelena Jankovičová, majú v talóne veľmi silnú Bojanu Jovanovskú, ktorá je vo skvelej forme a vo Fed Cupe dokáže zahrať výborne. Novou hráčkou v tíme je ruská rodáčka Vesna Doloncová, ktorá je tiež v prvej svetovej stovke. Musíme ísť od zápasu k zápasu. Je tam šanca dostať sa po dlhých rokoch vo Fed Cupe ďalej, no rozhodne sa na kurte. Veľa bude záležať od aktuálnej formy hráčok," povedal Lipták, ktorý je od jesene minulého roka osobným koučom Cibulkovej.

"Nevidím v tom žiaden problém. Ani keď som pred dvomi rokmi trénoval Hantuchovú, nenastali žiadne komplikácie. V zápase so Srbskom nebudem vystupovať ako osobný kouč Dominiky ale ako tímový kapitán. Mojou úlohou bude pripraviť každú hráčku na zápas čo najlepšie. V posledných rokoch hrávali fedcupové dvojhry Domča s Danielou, no nevylučujem, že teraz môže prísť k nejakej zmene," dodal Lipták.

Rybáriková sa v pondelok stala novou slovenskou dvojkou, keď v rebríčku predstihla Hantuchovú. Srbkám chce doplatiť nešťastnú prehru 2:3 z bratislavského NTC z roku 2011. S Hantuchovou vtedy viedli v záverečnej štvorhre 6:2, 5:1 a 30:0, no Jankovičovej s Aleksandrou Kruničovou sa podarilo otočiť nepriaznivý vývoj. "Tá nešťastná prehra nás ešte dlho mátala. Pevne verím, že tentokrát zvíťazíme my. Srbsko patrí medzi najnepríjemnejších súperov a nebudeme to mať ľahké. Na turnaji v Paríži som dostala zápas priedušiek a iba v nedeľu som dobrala antibiotiká, no už sa našťastie cítim lepšie."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies