Francúzsky lezec Alain Robert vyliezol po fasáde hotela v Havane

NETKY.SK • 5 Február 2013, 07:54 • 2 min
Francúzsky lezec Alain Robert vyliezol po fasáde hotela v Havane

Francúzsky lezec Alain Robert vyliezol po fasáde hotela v Havane - Ostatné športy Francúz Alain Robert, špecializujúci sa na lezenie na výškové budovy, včera (4. februára 2013) na Kube bez pomoci lán a akéhokoľvek istenia zdolal slávny havanský Hotel Tryp

slovakia

left justify in out

img

Francúz Alain Robert, špecializujúci sa na lezenie na výškové budovy, včera (4. februára 2013) na Kube bez pomoci lán a akéhokoľvek istenia zdolal slávny havanský Hotel Tryp Habana Libre, v minulosti známy ako Havana Hilton. Informovala o tom agentúra AP.

Robert, ktorý už v minulosti zdolal mnohé najvyššie budovy sveta, vyliezol na strechu hotela približne za 30 minút, pričom ho z ulíc povzbudzovali stovky nadšených divákov. Strechu 27-poschodového hotela dosiahol o 13.30 h miestneho času (19.30 h SEČ).

Odvážny 50-ročný Francúz uviedol, že jeho najväčšou obavou nebola 126-metrová výška budovy, ale jej krehká fasáda, nakoľko sa hotel nachádza v havarijnom stave. Pred začatím výstupu sa Robert agentúre AP zdôveril, že je nervózny. "Pred výstupom je to vždy trocha ťažké. Avšak potom sa cítim skvelo - ako znovuzrodený, slobodný," povedal.

Robert dorazil do Havany minulý týždeň a čakal na povolenie úradov na uskutočnenie svojho cieľa. V mnohých krajinách často liezol nelegálne a neraz ho kvôli tomu zatkli. 

Vo svojej kariére francúzsky lezec, prezývaný Spiderman, úspešne zdolal mnohé mrakodrapy, vrátane bývalého Sears Tower v Chicagu, Empire State Building v New Yorku, či most Golden Gate Bridge v San Franciscu. V roku 2007 zavítal aj do Bratislavy, kde iba s pomocou holých rúk vyliezol na netypickú budovu Slovenského rozhlasu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies