Počet firemných a osobných bankrotov v Španielsku sa zvyšuje

NETKY.SK • 6 Február 2013, 13:07 • 2 min
Počet firemných a osobných bankrotov v Španielsku sa zvyšuje

Počet firemných a osobných bankrotov v Španielsku sa zvyšuje - Svet V Španielsku pribúdajú firemné aj osobné bankroty. Počet spoločností a jednotlivcov, ktorí museli vyhlásiť bankrot, sa minulý rok zvýšil takmer o 28 % na 8726 prípadov.

slovakia

left justify in out

img

V Španielsku pribúdajú firemné aj osobné bankroty. Počet spoločností a jednotlivcov, ktorí museli vyhlásiť bankrot, sa minulý rok zvýšil takmer o 28 % na 8726 prípadov. Uviedla to dnes agentúra DPA na základe najnovších údajov štatistického úradu INE.

Podľa štatistík takmer 2600 bankrotov vyhlásili firmy a jednotlivci v poslednom kvartáli minulého roka. V porovnaní s 3. štvrťrokom 2012 sa ich počet zvýšil o 57 %. Presnejšie, v období október - december 2012 skrachovalo v Španielsku 2349 firiem a 235 jednotlivcov. Z toho takmer 30 % spoločností pôsobilo v stavebnom sektore, ktorý sa pred vypuknutím globálnej krízy v roku 2008 podieľal 10 % na výkone španielskej ekonomiky.

Štatistiky zároveň ukázali, že približne 70 % zo španielskych spoločností, ktoré vo 4. kvartáli vyhlásili bankrot, boli malé a stredne veľké firmy.

Španielsko bojuje s recesiou. Štvrtá najväčšia ekonomika eurozóny musí zavádzať prísne úsporné opatrenia, aby zredukovala nadmerný rozpočtový schodok. To má však negatívny vplyv na ekonomiku aj zamestnanosť. Miera nezamestnanosti v krajine už prekročila hranicu 26 %.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies