Maďarský rezort diplomacie: Nemožno sa zmieriť s tým, že Európanov ovláda strach

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 12:51 • 2 min
Maďarský rezort diplomacie: Nemožno sa zmieriť s tým, že Európanov ovláda strach

BUDAPEŠŤ - Nemožno sa zmieriť s tým, že do každodenného života Európanov sa nasťahoval strach - treba preto obnoviť zákonný poriadok, vyhlásilo dnes podľa agentúry MTI maďarské ministerstvo zahraničných vecí. Podľa neho nemôže byť nič dôležitejšie, než je bezpečnosť Európanov.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení k udalostiam uplynulých dní rezort zdôraznil, že maďarská vláda ustrážila maďarské štátne hranice a v Maďarsku sa nevytvorili "no-go zóny", pričom hraničné zábrany, posilnené hliadky v prihraničí a sprísnené právne normy slúžia na zaistenie bezpečnosti maďarských občanov.

 

"Každému je jasné, že doterajšia prisťahovalecká politika Bruselu totálne zlyhala - je potrebné urobiť okamžité zmeny. Chaos treba nahradiť poriadkom a strach pocitom bezpečia," píše sa v dokumente.

 

Rodina 15-ročného mladíka maďarského pôvodu, ktorý je jednou z obetí piatkovej mníchovskej streľby a desať rokov žil v Nemecku, podľa ministerstva zahraničných vecí avizovala, že ho chcú pochovať v Maďarsku. Šéf diplomacie Péter Szijjártó rozhodol, že jeho rezort poskytne rodine finančnú pomoc na prevoz zosnulého.

 

"Zo štyroch prípadov útokov v Nemecku je pri dvoch zrejmé - prípadne sa dá predpokladať -, že išlo o útok moslimských prisťahovalcov, pričom v ďalších dvoch prípadoch išlo o vraždy spáchané prisťahovalcami, ktorí mali problémy s integráciou do nemeckej spoločnosti. To všetko utvrdzuje maďarskú vládu v jej doterajších postojoch, podľa ktorých treba ochrániť európske hranice, teror a násilie udržať mimo kontinentu a ilegálne prisťahovalectvo zastaviť," píše sa v závere vyhlásenia maďarského ministerstva zahraničných vecí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies