Strelcom v Mníchove bol 18-ročný mladík s nemecko-iránskym občianstvom

NETKY.SK • 23 Júl 2016, 07:24 • 2 min
Strelcom v Mníchove bol 18-ročný mladík s nemecko-iránskym občianstvom

MNÍCHOV - Aktéra piatkovej streľby v Mníchove, pri ktorej zahynulo desať ľudí a najmenej 21 ďalších utrpelo zranenia, identifikovalo ako 18-ročného miestneho obyvateľa s nemecko-iránskym občianstvom. Šéf mníchovského policajného prezídia Hubertus Andrä o tom informoval dnes nadránom na tlačovej konferencii, ktorú vysielali naživo nemecké televízne stanice.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Andrä uviedol, že na základe výpovedí svedkov polícia spočiatku vychádzalo z toho, že v mníchovskom nákupnom centre Olympia mohli útočiť až traja páchatelia. V súčasnosti však nie sú žiadne náznaky, že by sa na útoku podieľalo viacero osôb.


Uvedeného mladíka, ktorého našli mŕtveho približne kilometer od nákupného centra, spozorovala už krátko po útoku civilná hliadka. Tá na neho podľa Andräho strieľala, zatiaľ však nie je jasné, či ho naozaj zasiahla.


Piatková streľba vyvolala v Mníchove teroristický poplach, pričom polícia zastavila premávku verejnej dopravy a vyzývala ľudí aby sa vyhýbali verejným priestranstvám. Podľa zverejnených údajov zasahovalo vo večerných a nočných hodinách v uliciach približne 2300 príslušníkov zásahových zložiek.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies