FOTO a VIDEO Vodič totálne rozbil najdrahšie auto na svete!

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 12:33 • 2 min
FOTO a VIDEO Vodič totálne rozbil najdrahšie auto na svete!

BERLÍN – Vodič, ktorých chcel stanoviť nový rekord na trati nielenže rekord neprekonal, ale dokonca spôsobil najdrahšiu nehodu na svete, v ktorej figuruje iba jedno auto.

slovakia

left justify in out

Švédsky výrobca hyperšportov Koenigsegg sa rozohodl, že chce pokoriť časový rekord mesdzi cestnými automobilmi na okruhu Nürburgring.

 

Rekord trate (6 minút a 57 sekúnd) drží Porsche 918 Spyder a Koenigsegg sa s tým nedokáže zmieriť. Na Nürburgring poslal zakladateľ značky Christian von Koenigsegg svoj 1300-koňový model One:1, ktorých je na svete iba sedem.

 

img

 

Vodič Robert Serwanski však nezvládol jazdu v jednej z najrýchlejších častí trate (Fuchsröhre), dostal šmyk a skončil vo zvodidlách. Auto totálne zničil, jemu sa však našťastie nič vážne nestalo.

 

img

 

Išlo pravdepodobne o najdrahšiu nehodu, v ktorej figuruje jedno auto, pretože Koenigsegg One:1 stojí neuveriteľných šesť miliónov dolárov bez dane a na svete je ich iba sedem. No, momentálne iba šesť, ale výrobcovia sa rozhodli zničené auto kompletne opraviť.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies