Putin: Obvinení funkcionári budú mať zastavenú činnosť

NETKY.SK • 18 Júl 2016, 22:30 • 2 min
Putin: Obvinení funkcionári budú mať zastavenú činnosť

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin v pondelok uviedol, že všetci funkcionári, ktorých Svetová antidopingová agentúra (WADA) obvinila zo systematického dopingu riadeného štátom, budú mať v čase vyšetrovania zastavenú činnosť. Informovala agentúra dpa.

slovakia

left justify in out

"Funkcionári, ktorých mená sa objavili v správe komisie WADA, budú mať zastavenú činnosť až do úplného vyšetrenia prípadu," uviedol v stanovisku Putin, pričom nešpecifikoval mená suspendovaných funkcionárov. "Konečné rozhodnutie však musia zodpovední spraviť veľmi svedomito. Žiadame komisiu WADA, aby prezentovala komplexnejšiu a objektívnejšiu správu založenú na faktoch, aby sa do prípadu mohli zapojiť aj ruské úrady," dodal Putin.

 

Vyšetrovatelia WADA v pondelok priniesli informáciu, že v Rusku existoval dopingový program riadený štátom. Šéf vyšetrovateľov nezávislej komisie WADA Richard McLaren prezentoval 97 stranový dokument, ktorý obsahuje množstvo dôkazov o zapletení štátnych miest do športového podvodu. V laboratóriách v Moskve a v Soči údajne roky mizli pozitívne vzorky. Manipulácie riadilo a kontrolovalo ministerstvo športu, tvrdí kanadský právnik. Podvody s dopingovými vzorkami sa týkajú zimných olympijských hier v Soči 2014 a majstrovstiev sveta v atletike v Moskve 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies