Brankár Polaček s čistým kontom na ihrisku srbského Partizanu Belehrad

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 16:04 • 2 min
Brankár Polaček s čistým kontom na ihrisku srbského Partizanu Belehrad

BELEHRAD - Slovenský futbalový brankár Martin Polaček výraznou mierou prispel k remíze (0:0) svojho poľského zamestnávateľa Zaglebie Lubin vo štvrtkovom prvom zápase 2. predkola Európskej ligy 2016/2017 na ihrisku srbského Partizanu Belehrad. Dvadsaťšesťročný Prešovčan počas stretnutia viacerými skvelými intervenciami podržal svoje mužstvo, Poliaci tak majú pred odvetou solídne vyhliadky na postup cez favorizovaného súpera.

slovakia

left justify in out

"Bolo dôležité, že sme hrali ako tím. Vydržali sme nápor súpera (pomer striel 19:4 pre Partizan, pozn.). Veľmi mi pomohli obrancovia, zblokovali niekoľko striel a čo prešlo na bránku, to som chytil," vyhlásil pre oficiálnu stránku Zaglebia niekdajší gólman Dunajskej Stredy či Slovana Bratislava, ktorému v zápase pomohla aj konštrukcia bránky. Lubinčania v tzv. chráme Partizanu dohrávali v početnom oslabení, keď sa v 56. min po druhej žltej karte porúčal z ihriska český útočník Michal Papadopulos.


"Keď sme začali hrať s desiatimi hráčmi, získali sme pocit, že už nemáme čo stratiť. Je to možno čudné, ale v tej chvíli sme začali veriť, že môžeme niečo získať. To sa nám nakoniec aj podarilo. Musíme zostať kompaktní, aj proti Partizanu sme vďaka tomu mali 2-3 brejkové príležitosti," doplnil Polaček, ktorý pôsobí v Poľsku od roku 2015.


V drese Zaglebia Lubin sa vo štvrtok predstavili aj ďalší dvaja Slováci - Ľubomír Guldan odohral v strede obrany celý zápas, uzdravený Ján Vlasko prišiel na ihrisko v 82. min.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies