Gašparovič prelomil mlčanie: Má za sebou dve ťažké onkologické operácie!

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 12:24 • 2 min
Gašparovič prelomil mlčanie: Má za sebou dve ťažké onkologické operácie!

BRATISLAVA - Bývalý prezident SR Ivan Gašparovič (75) už takmer dva roky bojuje s rakovinou hrubého čreva, informuje denník Nový Čas.

slovakia

left justify in out

Gašparovič sa stále lieči. Priznal, že má za sebou dve ťažké onkologické operácie. Je pacientom Národného onkologického ústavu (NOÚ) v Bratislave, prácu tunajších lekárov vyzdvihol. Liečbu a status onkopacienta podľa jeho slov prežíva jednoduchšie vďaka podpore manželky Silvie.

 

Niekoľkokrát skončil na lôžku v Národnom onkologickom ústave, kde sa podrobil operáciám pod dohľadom špičkových chirurgov. Doteraz o svojej chorobe mlčal. Liečba zatiaľ prebieha podľa plánu. "Zdá sa mi navonok, že to ide všetko dobre. Ale ako sa to vyvinie, to môže povedať len ten najvyšší. Aj v súčasnosti som stále pod chemoterapiou, ešte mesiac. Výsledky ukazujú, že je to na dobrej ceste - vyliečiť sa," s optimizmom v hlase vraví bývalý prezident Gašparovič. 

 

Exprezident SR Ivan Gašparovič sa zo zdravotného hľadiska zatiaľ cíti dobre. Má pocit, že z choroby sa s pomocou lekárov asi dostáva. "Ak Pán Boh nebude rozmýšľať inak," povedal pre TASR. 

 

Exprezident stále chodí do svojej kancelárie, robí si poriadok vo veciach, ktoré sa mu nahromadili za 25 rokov, počas ktorých pôsobil v najvyšších štátnych funkciách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies