Jadrový pokus v Severnej Kórei znepokojil aj slovenskú diplomaciu

NETKY.SK • 14 Február 2013, 07:52 • 2 min
Jadrový pokus v Severnej Kórei znepokojil aj slovenskú diplomaciu

Jadrový pokus v Severnej Kórei znepokojil aj slovenskú diplomaciu - Politika Slovenská republika, rovnako ako USA, je znepokojená vývojom situácie v Severnej Kórei (KĽDR), kde sa tento týždeň uskutočnil historicky tretí jadrový test. Zhodli sa na tom dnes

slovakia

left justify in out

img

Slovenská republika, rovnako ako USA, je znepokojená vývojom situácie v Severnej Kórei (KĽDR), kde sa tento týždeň uskutočnil historicky tretí jadrový test. 

Zhodli sa na tom dnes štátny tajomník rezortu diplomacie Peter Burian a americký veľvyslanec na Slovensku Theodore Sedgwick. Obaja konštatovali, že tento pokus predstavuje opakovane hrubé porušenie rezolúcií Bezpečnostnej rady OSN a je v príkrom rozpore s medzinárodnými záväzkami KĽDR.

"Veľvyslanec USA taktiež pripomenul hlavné myšlienky správy prezidenta Baracka Obamu o stave Európskej únie. Priblížil zámery americkej administratívy na postupné znižovanie svojej vojenskej prítomnosti v Afganistane. Osobitne vyzdvihol obojstranný záujem o dojednanie a uzatvorenie dohody o voľnom obchode medzi USA a Európskou úniou," informoval dnes tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí.

Burian pritom ubezpečil amerického veľvyslanca o záujme Slovenska aj naďalej spolupracovať s USA pri stabilizácii Afganistanu. Slovensko to podľa neho potvrdzuje nielen svojou vojenskou prítomnosťou, ale aj poskytovaním oficiálnej rozvojovej pomoci.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies