Kocsis na jeseň nepomôže FC DAC

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 17:03 • 2 min
Kocsis na jeseň nepomôže FC DAC

DUNAJSKÁ STREDA - Nová maďarská letná akvizícia slovenského futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda Gergö Kocsis (nedávno podpísal zmluvu na tri roky, pozn.) bude musieť nútene pauzovať pravdepodobne až celú jesennú časť sezóny 2016/2017.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročný obranca (nar. 7. marca 1994) si v sobotňajšom víťaznom prípravnom stretnutí v Maďarsku proti druholigovému Šopronu (2:0) podľa lekárskych prognóz po bežnom súboji pretrhol krížne väzy na pravej nohe a v 56. min sa predčasne porúčal z trávnika.


"Rozbehli sme sa za dlhou loptou na pravom krídle a keď som chcel zastaviť, noha mi zostala prilepená na zemi. Bol to nešťastný moment. V utorok ráno ma ešte čaká vyšetrenie magnetickou rezonanciou, ale diagnóza je už na 99 percent istá. Lekár mi totiž v nedeľu povedal, že v kolene už nedrží ani jeden väz a na sto percent ich mám roztrhnuté. Operovať ma budú v stredu alebo vo štvrtok a potom chcem čím skôr začať s rehabilitáciou," uviedol v pondelok pre oficiálny klubový web Kocsis.


Rodák z Budapešti je momentálne práve v maďarskej metropole, v kruhu svojej rodiny sa pripravuje na lekársky zákrok a necháva odpočívať svoju zranenú nohu. "Najväčšou oporou je pre mňa teraz rodina, priateľka a rodičia, ale zároveň by som chcel touto cestou poďakovať fanúšikom a kamarátom za obrovské množstvo povzbudivých odkazov. Veľmi ma potešili a dodali mi ešte viac síl, aby som sa čím skôr vrátil na trávniky. Po zajtrajšom vyšetrení bude všetko pripravené na operáciu. Ešte neviem, kde bude prebiehať rehabilitácia, či v Dunajskej Strede alebo v Maďarsku, ale budem sa snažiť byť prítomný na zápasoch mužstva a spoluhráčom pomôcť aspoň z tribúny," doplnil Gergö Kocsis, ktorý si v lete príliš neoddýchol.


Bývalý hráč Akadémie Ferenca Puskása sa po skončení minulej sezóny 2015/2016 pripravoval s maďarskou reprezentáciou pred majstrovstvami Európy vo Francúzsku. Po zúžení kádra sa síce nedostal na kontinentálny šampionát, ale vzápätí uzavrel prestup do DAC-u a zapojil sa do letnej prípravy klubu zo Žitného ostrova.

 

"Nemyslím si, že táto záťaž by mala priamy súvis so zranením, necítil som sa unavený. Je to dôsledok nešťastného pohybu. Po prvotnom sklamaní sú momentálne moje pocity neutrálne. Mám za sebou trojmesačnú prípravu, celé leto som odtrénoval bez prestávky a zraniť sa v poslednom polčase pred ligou je na šľak trafenie. Najmä, keď ma čaká polročná pauza. Zároveň som však aj veľmi motivovaný, chcem čo najskôr hrať. Stanovil som si vysoké ciele, chcem pravidelne nastupovať za klub a momentálne je pre mňa motiváciou aj maďarská reprezentácia. Musím sa preto čím skôr vrátiť do hry," dodal Kocsis.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies