V uzatvorenom tábore v maďarskom Kiskunhalasi sa pobili migranti z Maroka

NETKY.SK • 9 Júl 2016, 13:44 • 2 min
V uzatvorenom tábore v maďarskom Kiskunhalasi sa pobili migranti z Maroka

BUDAPEŠŤ - V uzatvorenom tábore pre migrantov v juhomaďarskom meste Kiskunhalas sa v piatok pobili dvaja utečenci z Maroka, ktorí utrpeli menšie poranenia, informoval poradca predsedu vlády pre vnútornú bezpečnosť György Bakondi.

slovakia

left justify in out

Pre verejnoprávnu televíziu M1 poradca povedal, že medzi cudzincami vznikol spor o televízny program, ktorý vyústil do bitky. Zasiahnuť musela bezpečnostná služba a polícia.

 

Zranenia oboch Maročanov si vyžiadali lekárske ošetrenie. Bakondi pripomenul, že podobné prípady s utečencami v táboroch sa stávajú často aj inde v Európe. V Kiskunhalasi došlo už k niekoľkým incidentom, naposledy 21. júna, keď sa vzbúrila stovka cudzincov, väčšinou občanov Pakistanu. Migranti požadovali preloženie do otvoreného tábora a kritizovali pomalé posudzovanie svojich žiadostí maďarskými úradmi.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies