Pozor na silný vietor: V sobotu zosilnie, môže spôsobiť menšie škody

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 15:07 • 2 min
Pozor na silný vietor: V sobotu zosilnie, môže spôsobiť menšie škody

BRATISLAVA - Meteorológovia varujú ľudí pred silnejším vetrom. Jeho rýchlosť sa zintenzívni najmä na juhozápade územia a na severe a časti stredného Slovenska.

slovakia

left justify in out

Výstraha prvého stupňa platí od polnoci z piatka na sobotu (9.7.) pre Banskobystrický a Žilinský kraj. V sobotu od ôsmej hodiny rána tiež pre Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj. Uvádza to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej webovej stránke.

 

Na severe a časti stredného Slovenska by mal vietor fúkať najmä nad pásmom lesa, a to v nárazoch rýchlosťou 90 až 115 kilometrov za hodinu. Na juhozápade vietor môže dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 60 až 80 kilometrov za hodinu.

 

img

 

Vietor môže spôsobiť menšie škody. Jeho rýchlosť je však v danom ročnom období podľa meteorológov bežná.

 

Predpoveď počasia na piatok (zdroj: SHMÚ):

Prevažne slnečno, miestami najmä na severe oblačno. Najvyššia denná teplota 25 až 30, na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši okolo 23 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 15 st. Južný až juhozápadný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

 

Sobota:

V noci prevažne oblačno, miestami prehánky, ojedinele aj búrky, najmä na severe a východe. Cez deň premenlivá, postupne zmenšená oblačnosť. Miestami prehánky, najmä na severe a východe. Veterno. Najnižšia nočná teplota 15 až 10, na juhozápade okolo 17 st. Najvyššia denná teplota 23 až 28, na severe miestami 18 až 23 st.  Slabý, postupne prevažne severozápadný vietor 4 až 9, na juhozápade do 12 m/s (15 až 30, 45 km/h), miestami v nárazoch okolo 17 m/s (60 km/h). Večer bude vietor postupne slabnúť.

 

Nedeľa:
Jasno až polooblačno, v noci miestami ešte oblačno. Najnižšia nočná teplota 14 až 9, v dolinách 9 až 4 st. Najvyššia denná teplota 27 až 31 st, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 25 st. Slabý, V noci spočiatku severozápadný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h). Na horách v noci ešte prudký vietor, cez deň zoslabne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies