VIDEO V kinách práve beží nový príbeh o Tarazanovi

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 14:31 • 2 min
VIDEO V kinách práve beží nový príbeh o Tarazanovi

BRATISLAVA - Od vydania Burroughsovho prvého príbehu o Tarzanovi boli o ňom napísané ďalšie dva tucty románov. Táto legendárna postava inšpirovala filmy, televízne seriály, rozhlasové a divadelné hry, komiksy aj videohry.

slovakia

left justify in out

Scenár Adama Cozada a Craiga Brewera však tvorcom na ňu ponúkol celkom nový pohľad. „Má v sebe skvelé postavy, romantiku, humor a dokonalú akciu,“ hovorí ďalší veterán zo Harry Potter série David Barron, ktorý je producentom filmu.

 

„Je to iný Tarzan, ako ho poznáte,“ dodáva režisér David Yates. „Nie je to o chlapovi s kusom handry okolo bedier. Je to jeden veľký, epický kinozážitok, zakotvený vo svete, ako ho dnes vnímame – v tom, ako sme navzájom prepojení medzi sebou a so zvieratami, s ktorými túto planétu zdieľame.“

 

Film nerozpráva pôvodný príbeh – je zasadený do obdobia niekoľko rokov potom, ako Tarzan ( Alexander Skarsgård ) africkú džungľu opustil. Napriek tomu, ako prezrádza režisér, uvidíme niekoľko scén z minulosti, z obdobia Tarzanovho vyrastania v divočine s jeho obetavou opičou matkou menom Kala a násilným alfa samcom, Kerchakom, ktorý ľudské dieťa v ich spoločenstve nikdy neakceptoval. „V retrospektíve vidíme Jane ( Margot Robbie ), ako malé dievča sledujúce v džungli tajomný Tarzanov prízrak,“ vysvetľuje režisér. „Práve ona ho z džungle vyláka a od tohto pomerne drsného spôsobu života odvedie. „Kedysi ho zachránila ona a v priebehu filmu ju bude musieť zachrániť zase on.“

 

"Po otvorení scenára som zistil, že moja postava je John Clayton III, má oblečený trojdielny oblek, rozpráva dokonalou angličtinou a pije čaj s premiérom. Narodil sa a vyrástol v džungli, ale keď ho stretneme vo filme, žije v Londýne už takmer desať rokov.“

 

Claytona do jeho bývalého domova v Kongu zláka ponúknutá obchodná misia pre parlament. Rýchlo však príde na to, že je to pasca a oni ho chceli iba využiť ako pešiaka v život ohrozujúcom pláne na upevnenie tvrdej kontroly Belgicka nad strednou Afrikou. Tvorcovia tohto skorumpovaného plánu však netušia, čo rozpútajú, keď namiesto Tarzana zatknú jedinú osobu, za ktorú by položil život – Jane.

 

Dobrodružstvo začína a pravidlá hry sa menia. Tarzan je späť v džungli, vešia sa po lianách, skáče z útesov, dokonca naskočí do rýchlo idúceho vlaku, len aby ju zachránil. V rámci prípravy na tieto veľké akčné sekvencie Skarsgård podstúpil deväť mesiacov intenzívneho fyzického tréningu, s cieľom zvládnuť čo najväčšie množstvo kaskadérskych kúskov.

 

Vo filme počítačovo dotvorili slony, krokodíly, hrochy, levy, pakone a najpodstatnejšie Mangani, fiktívne opice z Burroughových kníh, ktoré Tarzana od detstva vychovali. „S dnešnými pokrokmi v technológiách nepotrebujete trápiť skutočné zviera.“ Tarzan má vo filme s digitálnym zverincom dojímavé rodinné scény, ale aj akčné sekvencie, z ktorých sa vám rozbúcha srdce. Rozvoj technológií vizuálnych efektov filmárom ušetril aj logistické výzvy. Vďaka nim nemuseli obsiahlu produkciu vtesnať do hustej džungle, čo určite prospelo aj krehkému ekosystému v dažďovom lese., pričom sa nakrúcalo v londýnskych štúdiách i priamo v Afrike, v Gabone,  jeho lesy, útesy a vodopády s použitím tých najlepších kamier namontovaných na nose helikoptéry. Svet, ktorý sa podarilo pre tento film vytvoriť, je čarovný.

 

Film Legenda o Tarzanovi je veľkým, romantickým dobrodružstvom s epickou akciou a srdcom s množstvom výborných digitálnych efektov i vo formáte 3D, čo mu dodáva na skutočne vzrušujúcom zážitku z pozerania počas celých 110 minút trvania filmu.

 

V slovenských kinách si budete môcť dobrodružný príbeh Tarzana vychutnať od 7. júla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies