Z vraku potopenej lode s utečencami vytiahli 217 tiel

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 13:44 • 2 min
Z vraku potopenej lode s utečencami vytiahli 217 tiel

RÍM - Z vraku lode, ktorá sa vlani so stovkami utečencov na palube potopila v Stredozemnom mori a minulý týždeň ju talianske námorníctvo vyzdvihlo z morského dna, vytiahli dosiaľ 217 tiel. Oznámili to dnes talianske námorné sily.

slovakia

left justify in out

Tragédia z apríla 2015 viedla Európsku úniu k posilneniu záchranných operácií v oblasti Stredozemného mora medzi pobrežím Líbye a Talianskom. Ide o jednu z hlavných trás, ktorými sa migranti snažia dostať do Európy.

 

Odkedy loď vytiahli z hĺbky takmer 400 metrov, pracujú talianske úrady na vyťahovaní tiel z trupu plavidla a identifikácií obetí. Podľa dnešného oznámenia, o ktorom informovali agentúry AP a APA, vykonali zatiaľ 52 pitiev. Na prácach v Melilli na východnom pobreží Sicílie sa podieľa 150 ľudí z námorných síl, hasičského zboru i Červeného kríža.

 

Loď dlhá približne 20 metrov sa potopila po zrážke s portugalským nákladným plavidlom, ktoré reagovalo na núdzový signál. Nehodu prežilo 28 ľudí a niektorí z nich vypovedali, že na palube bolo až 700-800 osôb, preto ju úrady označili za jednu z najhorších známych tragédií v migračnej kríze v Stredomorí.

 

Z mora bezprostredne po nehode vytiahli okolo 200 utopených a úrady na základe rozmerov lode odhadli, že vnútri ostalo ďalších okolo 300 obetí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies