Texasanka porodila v jeden deň dva páry identických dvojičiek

NETKY.SK • 19 Február 2013, 13:06 • 2 min
Texasanka porodila v jeden deň dva páry identických dvojičiek

Texasanka porodila v jeden deň dva páry identických dvojičiek - Zaujímavosti Dva páry identických dvojčiat porodila na sviatok sv. Valentína mladá žena v Texase.

slovakia

left justify in out

img

Dva páry identických dvojčiat porodila na sviatok sv. Valentína mladá žena v Texase. Informovala o tom Woman's Hospital of Texas v Houstone s tým, že šanca, že k takejto udalosti dôjde, je 1:70.000.000.

Štyria bratia sa narodili v 31. týždni tehotenstva cisárskym rezom 36-ročnej Tresse Montalvovej. Tressa a jej manžel Manuel Montalvo Jr. uviedli, že nepoužívali žiadne lieky na podporu plodnosti, len dúfali, že ich dvojročný syn Memphis bude mať bračeka či sestričku. 

Ako uvádza agentúra AP, v desiatom týždni tehotenstva ošetrujúci lekár Montalvovej oznámil, že čaká dvojčatá, pri ďalej návšteve zistili tretie bijúce srdiečko. 

Neskôr Montalvovcov ohromila správa, že napokon budú mať štyri bábätká, pričom nie štvorčatá, ale dva páry identických dvojčiat. Pravdepodobnosť, že sa niečo také stane prirodzenou cestou je veľmi malá - len 1 k 70 miliónom, spresnila nemocnica. Každá z dvojice chlapčekov mala vlastnú placentu. 

Dvojčatá Ace a Blaine sa narodili 14. februára o 08.51 h, pričom vážili 1,64 kg a 1,79 kg. Ich bratia Cash a Dylan sa narodili o minútu neskôr. Ich pôrodná hmotnosť bola 1,33 kg a 1,53 kg.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies