Wimbledon: Kyrgios zdolal Štěpánka, prijal by ho za kouča

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 14:28 • 2 min
Wimbledon: Kyrgios zdolal Štěpánka, prijal by ho za kouča

LONDÝN - Austrálsky tenisový výstredník Nick Kyrgios v utorok zdolal v 1. kole Wimbledonu na tráve v Londýne českého veterána Radka Štěpánka (6:4, 6:3, 6:7 /9/, 6:1), aj na základe predchádzajúcich skúseností si ho vie predstaviť ako svojho trénera.

slovakia

left justify in out

"Ešte nekončí svoju kariéru, ale keď sa to stane, mohol by byť koučom, ktorého by som na turnajoch mal pri sebe. Prial by som si mať niekoho, kto je tak dlho úspešný," povedal 21-ročný 18. muž svetového rebríčka Kyrgios, citoval ho web iSport.Blesk.cz.

"Zatiaľ určite nepremýšľam o konci. Až sa to raz stane, potom môžem na túto otázku odpovedať. S Nickom sme sa párkrát bavili, má obrovský potenciál, ale uvidíme, kam nás oboch osud zaveje. V marci sme v Miami spolu trénovali a debatovali sme o tenise. Asi sa mu to páčilo, lebo sa tam dostal do semifinále," podotkol 37-ročný univerzál Štěpánek.

"Sme dobrí kamoši a hrať teraz proti nemu bolo trošku bláznivé, pretože mi dal pár rád. Hrať so Štěpánkom je nočná mora, lebo na tráve toho má dosť za sebou. Je to proti nemu náročné a som rád, že som to relatívne v pohode zvládol," priznal Kyrgios, ktorého v 2. kole preverí extravagantný Nemec s jamajskými koreňmi Dustin Brown.

"To, čo sa odohralo v tej Amerike, bola spontánna vec bez kontinuity. Hrám singla, debla, nič také teraz nechcem. Keď za desať rokov skončím, tak prečo nie?" vyhlásil niekdajší 8. hráč renkingu Štěpánek, teraz 121. v hodnotení.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies