VIDEO Brexit: Rasové útoky vo Veľkej Británii sú čoraz ostrejšie a násilnejšie

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 18:57 • 2 min
VIDEO Brexit: Rasové útoky vo Veľkej Británii sú čoraz ostrejšie a násilnejšie

WALSALL/MANCHESTER – Vo Veľkej Británii zaznamenali prudký nárast rasových útokov, ktoré prichádzajú po minulotýždňovom referende o členstve Spojeného kráľovstva v EÚ.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Včera sme vás informovali o rasovo motivovaných útokoch vo Veľkej Británii, ktoré prudko vzrástli počas uplynulého víkendu. Správy o ďalších podobných útokoch prichádzajú už z celého Anglicka.

 

Halal mäsiarstvo bolo zničené po tom, ako neznámy útočník hodil dovnútra zápalnú fľašu, ktorá zasiahla aj jedného z pracovníkov. Tomu sa našťastie podarilo včas utiecť a utrpel len pomliaždeniny. Obchod však zhorel do tla.

 

img

Polícia uviedla, že kamery zachytili muža bielej pleti, ako vchádza do obchodu Kashmir Meat & Poultry a hádže horiacu fľašu naplnenú vysoko horľavou látkou. K útoku na moslimský obchod došlo v pondelok o 17.25 hodine v meste Walsall vo West Midlands.

Miestni obyvatelia tvrdia, že útok nepochybne súvisí s výsledkom referenda o členstve v EÚ, ktoré vyvolalo mnoho rasistických útokov po celej krajine. "Miestna moslimská komunita je v týchto chvíľach veľmi nervózna," povedal jeden z miestnych obyvateľov.

Od zverejnenia výsledku referenda ľudia hlásili polícii desiatky rasovo motivovaných útokov a incidentov. Podľa polícia v prvých dňoch po referende vzrástla vlna rasovej nenávisti o 57%.

Rasistický útok v električke: "Vráť sa do Afriky!"

V Manchestri sa jednému z cestujúcich v električke podarilo zachytiť na kameru skupinu násilníkov, ktorí na muža čiernej pleti pokrikovali, aby sa "vrátil späť do Afriky"!

"Nerozprávaj tu blbosti, keď nie si ani z Anglicka, ty malý po*ebaný prisťahovalec," zakričal jeden z tínedžerov na muža hovoriaceho americkým prízvukom. Muž mu ešte odpovedal: "Ste extrémne nevzdelaný a nie príliš inteligentný, viete?"

Skupina tínedžerov následne pristúpila k mužovi v strednej časti električky a jeden z nich do neho hodil pivo. Ďalší z nich mu pohrozil, aby vypadol okamžite z električky. K incidentu došlo dnes ráno okolo 7.40 hodine v električke smerom do centra mesta.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies