Slovenskí colníci zadržali tisícky fejkových hračiek z Číny

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 15:17 • 2 min
Slovenskí colníci zadržali tisícky fejkových hračiek z Číny

BRATISLAVA/BRODSKÉ - Takmer šesťtisíc kusov fejkových hračiek známych značiek našli colníci v Brodskom v zásielke dovezenej z Číny.

slovakia

left justify in out

Určená bola na náš trh. Ako informovala hovorkyňa trnavského colného úradu Iveta Zlochová, odhadovaná škoda predajom falzifikátov ako originálnych výrobkov bola predbežne vyčíslená na stotisíc eur. Išlo o falzifikáty značiek Lego, Minecraft, Disney Frozen, Star Wars či Hello Kitty.

 

Colníci zadržali 600 plastových mečov, 2 780 plyšových hračiek, 2 160 plastových bábik a 198 skladačiek lego. Majitelia ochranných známok potvrdili, že ide o falšovaný tovar a rozhodnú o ďalšom postupe. Majú možnosť vyjadriť sa, či súhlasia so zničením tovaru, alebo podajú návrh na súd vo veci falšovania ochrannej známky.


Ako upozornila Zlochová, cieľom falšovateľov nie je dnes len luxusný tovar - kabelky alebo odevy, ale vo veľkej miere i hračky. Falošné hračky pre deti môžu byť svojím vyhotovením, kvalitou spracovania alebo zložením pre zdravie nebezpečné.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies