A. Radulov: "Pri takto dlhých zápasoch treba veľa jesť a piť, slabí nie sú"

NETKY.SK • 22 Február 2013, 11:55 • 2 min
A. Radulov: "Pri takto dlhých zápasoch treba veľa jesť a piť, slabí nie sú"

A. Radulov: "Pri takto dlhých zápasoch treba veľa jesť a piť, slabí nie sú"

slovakia

left justify in out

img

Dva dramatické zápasy musel v prvých dvoch domácich zápasoch play off medzinárodnej hokejovej KHL odohrať favorizovaný CSKA Moskva proti pražskému HC Lev. Oba sa skončili rovnako 3:2, v oboch sa Moskovčania tešili až po predĺženiach, v tom druhom dokonca až v 90. minúte. V oboch zápasoch bol dôležitou súčasťou Alexander Radulov, ktorý si v nich pripísal zakaždým po dva body (1+1).
      "V šatni musíme dať zo seba celý výstroj, aby trocha vyschol," uviedol pre Sport-express domáci útočník v reakcii na otázku, ako počas predĺžení v prestávke regenerujú. "Keď je totiž celá mokrá, je to ťažké. Prirodzene, že veľa jeme, napríklad banány a pijeme. Veď prichádza k dehydratácii organizmu. Preto je potrebné dostať do seba veľa ovocia, cukrov, aby sme si udržali nejaké sily."
      Pre Alexandra Radulova nie sú takého dlhé zápasy ničím výnimočným. "Mám už s nimi svoje skúsenosti. Hral som taký v Ufe, kedy zápas dospel až do tretieho predĺženia, aj v Severnej Amerike. V takých situáciách musíte jednoducho trpieť až do konca. Víťazstvo sme si ale zaslúžili, pretože sme bojovali až do konca. Lev hral veľmi slušne. My sme nezačali zle, ale v druhej tretine sme celkom prepadli. Takto to viac nemôže byť. V šatni sa tom rozprávame, no zatiaľ bez účinku. V ďalších zápasoch sa v tomto musíme zlepšiť." 
      Na margo častých vylúčení Alexander Radulov konštatoval, že vyplývajú aj z toho, že majú mladé mužstvo. "V takýchto zápasoch, akým play off sú, bývajú chlapci nervóznejší, viac to prežívajú. Keď idú na ľad, príliš často používajú hokejku. Samozrejme, že všetky takého vylúčenia sú zbytočné. Ale sme jedno mužstvo a to je v pohárových zápasoch dôležité."
      Na otázku, či ho neprekvapuje, že druhý CSKA sa trápi so siedmym Levom, Alexander Radulov zareagoval. "V play off slabí súperi nie sú. Pozrite sa na Slovan, ktorý v prvom zápase s Dinamom jasne prehral, ale v druhom prehral až po predĺžení. Atlant sa mohol tiež v Petrohrade v prvom zápase naštartovať, nehľadiac na rozdiel v počte striel. Takže prekvapovať sa nad takýmito zápasmi sa nedá. V play off sa začína nový život, v ňom je všetko inak."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies