Novozélanďana poslal súd do väzenia za šírenie teroristických videí

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 08:21 • 2 min
Novozélanďana poslal súd do väzenia za šírenie teroristických videí

WELLINGTON - Novozélanďana Imrana Patela odsúdili dnes na vyše tri roky väzenia za šírenie teroristických videí. Ide o prvý prípad tohto druhu v krajine v južnom Pacifiku, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Po vyhlásení rozsudku musela ochranka 26-ročného Patela odvliecť zo súdnej siene v meste Auckland, muž pri tom pokrikoval v arabčine vetu "Alláhu akbar!", teda "Boh je veľký!", uviedli noviny New Zealand Herald.

 

Patel sa tento rok priznal k šíreniu neprípustného materiálu tým, že posielal linky na videá vytvorené extrémistickou organizáciou Islamský štát (IS), ktoré zachytávali, ako väzňov strieľajú alebo im odrezávajú hlavu.

 

Sudca Russell Collins vyhlásil, že násilie predvádzané na videách je "bizarné". Podľa novín New Zealand Herald obhajca Adam Holland povedal, že jeho klient je "naivný a má pomýlené názory" a domnieval sa, že nerobí nič zlé.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies