Na Veľkom Draždiaku budú aj počas tohto leta záchranári

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 15:15 • 2 min
Na Veľkom Draždiaku budú aj počas tohto leta záchranári

BRATISLAVA – Hoci Veľký Draždiak v bratislavskej Petržalke nie je oficiálnym prírodným kúpaliskom, miestna samospráva aj počas tohtoročného leta zabezpečí na tomto obľúbenom jazere záchrannú zdravotnú službu.

slovakia

left justify in out

"Budú ju vykonávať dvaja vyškolení záchranári prepojení na Integrovaný záchranný systém a vybavení záchranným člnom a záchranárskym výstrojom," informovala TASR hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.

 

Sídliť bude primárne v severozápadnej časti jazera, v čase od 10.00 do 19.00 h. Návštevníkom bude v prípade potreby k dispozícii denne, teda aj počas sviatkov a víkendov, a to od pondelka 27. júna do stredy 31. augusta. "Hoci úrazovosť a úmrtnosť detí klesá, riziko ich utopenia je veľmi vysoké. Niekedy stačí vdýchnutie pár kvapiek vody, nastane kŕč dýchacích ciest, čo môže spôsobiť utopenie. V tichosti. Preto je dôležité, aby sme si všímali, čo sa okolo nás deje," varuje záchranár Samuel Hruškovic.

 

Na bezpečnosť obyvateľov, ako aj na verejný poriadok budú aj počas tohto leta dohliadať petržalskí mestskí policajti. Tí sa zamerajú predovšetkým na miesta a lokality, ktoré Petržalčania či návštevníci z iných mestských častí využívajú vo veľkej miere na oddych. Okrem toho budú policajti kontrolovať dodržiavanie zákazu vstupu so psom do areálu Veľkého Draždiaka a zákaz stanovania. Intenzívnejšie si posvietia aj na dodržiavanie prevádzkových hodín letných terás, ako aj pohostinských a reštauračných zariadení.

 

"Cyklohliadky za zamerajú tiež na dodržiavanie predpisov na Petržalskej hrádzi a na Tyršovom nábreží. "Z dôvodu bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky bude mestská polícia dohliadať aj na zákaz zastavenia v okolí Čunovských jazier, keďže aj túto lokalitu využívajú Petržalčania na aktívny oddych," doplnila hovorkyňa Mestskej polície Bratislava Ľubomíra Miklovičová.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies