Taliani nadchli legendy

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 14:47 • 2 min
Taliani nadchli legendy

MONTPELLIER - Talianski futbalisti svojimi doterajšími výkonmi na EURO 2016 príjemne prekvapili aj niektorých bývalých hráčov "squadry azzura". Podľa legendárneho brankára a neskôr trénera reprezentácie Dina Zoffa by sa malo mužstvo Antonia Conteho prebojovať na šampionáte vo Francúzsku minimálne do semifinále.

slovakia

left justify in out

"Tento tím by sa mal dostať medzi najlepšiu štvoricu," uviedol Zoff pre pondelkové vydanie Corriere della Sera. Majster sveta z roku 1982 je plný optizmu, najmä keď vidí, ako iní favoriti, napríklad Nemecko, zatiaľ nehrajú na turnaji presvedčivo. "Tvrdím, že to dotiahneme ďaleko," vyslovil sa 74-ročný Zoff, ktorý v roku 2000 ako tréner doviedol Talianov do finále ME, kde po obrovskej dráme podľahli Francúzom 1:2 po predĺžení.

 

Ešte optimistickejšie sa na adresu súčasného talianskeho tímu vyjadril ďalší bývalý reprezentant Marco Tardelli, ktorý verí v zisk titulu. "Na európskom šampionáte sú prekvapenia vždy možné," povedal Tardelli pre denník La Gazzetta dello Sport. "Zatiaľ som nevidel žiaden tím, ktorý by predvádzal ohromujúce výkony. Možno Španieli, ale ostatní mali svoje ťažkosti," pripomenul Zoffov kolega zo zlatého tímu z MS 1982.

 

Podľa Tardelliho je súčasný taliansky tím rovnako kompaktný ako ten pred 34 rokmi. Conte výborne takticky pripravil svoje mužstvo na úvodný duel ME, v ktorom "squadra" zaskočila Belgičanov a vyhrala 2:0. Taliani potom zvládli úlohu favorita a Švédov zdolali gólom útočníka Edera z 88. minúty. Už po dvoch súbojoch v základnej skupine si tak zabezpečili miestenku do vyraďovacej fázy. Tardelli by si za osemfinálového súpera najradšej želal Čechov. "A ak by nepostúpili, tak potom radšej Chorvátov ako Španielov. Proti Španielsku by to bolo ťažké, oni vždy vedia nájsť spôsob, ako vám narobiť problémy," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies