Viskupič: Vzdelávanie by malo byť tzv. premiérskou témou

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 06:31 • 2 min
Viskupič: Vzdelávanie by malo byť tzv. premiérskou témou

BRATISLAVA – Vzdelávanie by sa malo nastaviť na tzv. premiérsku tému. V dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike to uviedol poslanec Národnej rady (NR) SR Jozef Viskupič (OĽaNO-NOVA).

slovakia

left justify in out

"Pri vzdelávaní a školstve by sme mali mať oveľa vyššiu ambíciu a mali by sme nastaviť vzdelávanie na tzv. premiérsku tému," tvrdí Viskupič. Poslanec je presvedčený, že téma školstva by mala byť jednoznačnou prioritou, obzvlášť v súvislosti s tým, v akom stave je v súčasnosti vzdelávanie, školy a tiež učiteľský stav. "Dúfam, že vzdelávanie a školstvo ako naša možná budúcnosť sa stane absolútnou prioritou vlády," poznamenal Viskupič. Zároveň verí, že aj s pomocou opozície sa podarí presadiť nápady na vyriešenie neblahej situácie, v ktorej sa školstvo momentálne nachádza.

 

Podpredseda NR SR Martin Glváč (Smer-SD) ale zdôrazňuje, že by sa popri školstve a navýšení platov učiteľov od septembra nemalo zabúdať ani na zdravotníctvo, ministerstvo obrany, keďže aj bezpečnosť je veľmi dôležitá, či na ministerstvo vnútra a migračnú krízu. "Premiérske témy by boli všetky. Nechcem tým ale dehonestovať učiteľov, podfinancovanie je tam veľké," pripúšťa Glváč. Upozorňuje ale, že financie na túto oblasť boli v posledných rokoch opätovne navyšované a teraz je na rezorte školstva, aby ukázal, že vie prísť s reformnými krokmi, ktoré môžu ušetriť ďalšie finančné zdroje.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies