Obama: Klimatické zmeny už poškodzujú národné parky

NETKY.SK • 19 Jún 2016, 09:34 • 2 min
Obama: Klimatické zmeny už poškodzujú národné parky

SAN FRANCISCO - Klimatické zmeny už poškodzujú aj americké národné parky, uviedol v sobotu počas návštevy Yosemitského národného parku v štáte Kalifornia americký prezident Barack Obama. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Nenechajte sa pomýliť. Klimatické zmeny už nie sú len hrozbou. Je to realita," povedal Obama.


V Yosemitskom parku, kde prezident trávi víkend so svojou manželkou Michelle a dvoma dcérami Maliou a Sashou, tiež hovoril o tom, že dokonca aj vzácny, králikovi podobný tvor zvaný pika, bol nútený pod vplyvom stúpajúcich teplôt presťahovať sa do vyšších polôh.   

 

"Stúpajúce teploty by mohli znamenať, že v Národnom parku Glacier (v preklade ľadovec) nijaký ľadovec nebude...," povedal Obama a dodal, že zmena klímy by mohla poškodiť aj životne dôležité ekosystémy v národnom parku Everglades na Floride a ohroziť také pamiatky, ako sú ostrov Ellis Island či Socha slobody.
          


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies