Revlon sa dohodol na kúpe kozmetickej značky Elizabeth Arden za 870 miliónov USD

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 12:13 • 2 min
Revlon sa dohodol na kúpe kozmetickej značky Elizabeth Arden za 870 miliónov USD

NEW YORK - Spoločnosť Revlon, ktorá je najväčším americkým producentom kozmetiky pre bežnú sieť obchodov, sa dohodla na kúpe luxusnej kozmetickej značky Elizabeth Arden za 870 miliónov USD (778,59 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Táto dohoda pomôže Revlonu posilniť svoju divíziu pleťovej kozmetiky a parfumov a expandovať na trhy na rýchlo rastúce trhy, vrátane trhov v ázijsko-tichomorskom regióne. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Hodnota akcií Elizabeth Arden po zverejnení tejto správy vzrástla o takmer 50 % na 13,96 USD za kus, zatiaľ čo akcie Revlonu, v ktorom má kontrolný podiel miliardár Ron Perelman, stúpli len mierne na 31,30 USD/akcia.

 

K dohode došlo ani nie šesť mesiacov po tom, ako Perelman vyhlásil, že hľadá strategickú alternatívu k Revlonu. Fúzia pomôže obom firmám lepšie konkurovať rivalom ako sú Estée Lauder alebo L'Oreal.

 

Elizabeth Arden má silné zastúpenie na trhu s luxusnou pleťovou kozmetikou, najmä v kategórii prípravkov proti starnutiu. A medzi jej parfumami sú aj výrobky, na ktorých spolupracovali známe celebrity ako napríklad Britney Spearsová, Justin Bieber a Taylor Swiftová.

 

Revlon má zase silnú pozíciu na trhu s vlasovou kozmetikou a farbami na vlasy, ktoré dodáva do maloobchodnej siete aj kaderníckych salónov v 130 krajinách sveta.

 

Elizabeth Arden až v šiestich z uplynulých ôsmich kvartálov svojimi výsledkami sklamala analytikov. Firma stráca klientov, jej rivali ju exkluzívnymi ponukami vytláčajú z trhu.

 

Revlon očakáva v tomto roku tržby pri konštantných menových kurzoch a po vylúčení vplyvu akvizície v rozmedzí 2-2,1 miliardy USD a zisk pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou (EBITDA) vo výške 400-420 miliónov USD.

 

(1 EUR = 1,1174 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies