Ukrajina a Severné Írsko sa pokúsia o reparát

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 12:39 • 2 min
Ukrajina a Severné Írsko sa pokúsia o reparát

LYON - Futbalisti Ukrajiny aj Severného Írska sa vo štvrtkovom vzájomnom stretnutí základnej C-skupiny (18.00 h) pokúsia získať svoje prvé body na tohtoročných majstrovstvách Európy. Ukrajinci na úvod podľahli Nemcom 0:2, nad sily Severných Írov boli Poliaci (0:1). Zápas v Lyone povedie z pozície hlavného rozhodcu Čech Pavel Královec, na čiare mu okrem krajana Tomáša Mokruscha bude pomáhať Slovák Roman Slyško.

slovakia

left justify in out

Obidva národné tímy majú k dispozícii všetkých hráčov, netrápia ich zranenia ani disciplinárne tresty. "Vieme, že už neexistuje priestor na chyby. Ak vo štvrtok neuspejeme, naše šance na postup do vyraďovacej časti môžu dostať vážnu trhlinu. Z ďalších dvoch duelov musíme získať šesť bodov, nad inou alternatívou ani nepremýšľame. Severné Írsko však určite bude brániť rovnako hlboko ako proti Poľsku," povedal na oficiálnej internetovej stránke Európskej futbalovej únie (UEFA) ukrajinský útočník Jevhen Selezňov.

 

Ten zasiahol do súboja s Nemeckom v 66. minúte ako striedajúci hráč, no nepodarilo sa mu skórovať. O reparát sa pokúsi proti ostrovnému protivníkovi, ktorý v generálke na EURO 2016 remizoval v Trnave so Slovenskom 0:0. "Z minulého vystúpenia sme sa poučili, ale už o ňom nechceme hovoriť. Pred nami je nesmierne dôležité stretnutie so Severným Írskom, na ktoré sa už plne koncentrujeme. Súper disponuje veľmi kvalitným kádrom, ide možno o posledné mužstvo, ktoré zostalo verné pravému britskému futbalu. Ich silné stránky spočívajú vo fyzickej pripravenosti, osobných súbojoch, centroch a štandardných situáciách," uvedomuje si zástupca kapitána ukrajinskej reprezentácie Ruslan Rotaň.

 

Defenzíva Severného Írska držala pohromade do 51. minúty zápasu proti Poľsku, keď ju prekonal Arkadiusz Milik. Ostrovania dúfajú, že proti druhému spoluorganizátorovi majstrovstiev Európy 2012 odolá ich obrana až do záverečného hvizdu. Tréner Michael O'Neill však zatiaľ nedal najavo, či pristúpi k zmenám v hernom systéme.

"Nezáleží, v akej formácii nastúpime. Najpodstatnejšie sú súboje o loptu, statočnosť a dôvera k spoluhráčom. Neviem, či zmeníme rozostavenie, ale kouč ho v minulosti zvykol prispôsobovať jednotlivým predstaveniam. Pokiaľ chceme pomýšľať na postup zo skupiny, musíme v tomto dueli zabodovať naplno. Bude to zaujímavejšie, pretože Ukrajinci sú v rovnakej pozícii. Budeme agresívnejší, súperovi nedáme dýchať, s loptou nebude mať mnoho času. V týchto herných činnostiach sme vynikali v minulosti," vyhlásil stredný obranca Jonny Evans.

 

C-skupina:

Ukrajina - Severné Írsko (štvrtok 16. júna, 18.00 h, Lyon)

Predpokladané zostavy:

Ukrajina: Pjatov - Fedeckij, Chačeridi, Rakickij, Ševčuk - Sydorčuk, Stepanenko - Jarmolenko, Kovalenko, Konopľanka - Zozuľa

Severné Írsko: McGovern - Cathcart, McAuley, Evans - McLaughlin, McNair, Baird, Norwood, Ferguson - Davis - Lafferty

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies