Bugár: SR by mala pokračovať v pomoci utečencom na báze dobrovoľnosti

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 12:19 • 2 min
Bugár: SR by mala pokračovať v pomoci utečencom na báze dobrovoľnosti

BRATISLAVA - Slovensko by malo pokračovať vo svojej pomoci utečencom na báze dobrovoľnosti, myslí si predseda strany Most-Híd Béla Bugár.

slovakia

left justify in out

Líder Mosta-Híd pripomína, že sa blíži 1. júl, dátum, keď Slovensko po prvýkrát vo svojej histórii preberie koordináciu spoločných politík Európskej únie.

 

„Všetci sme si vedomí toho, že téma utečencov bude naďalej jednou z najdôležitejších, ak nie tá najdôležitejšia. A to napriek tomu, že momentálne nečelíme takému náporu utečencov, ako to bolo napríklad počas minulého roka. Práve preto je to obrovská príležitosť pre Slovensko, pre politikov a diplomatov, aby pomohli Európskej únii a jej členským krajinám dostať sa o krok bližšie k riešeniu,“ povedal pre agentúru SITA Bugár.

 

Predseda Mosta-Híd zdôraznil, že by mala zostať zachovaná dobrovoľnosť krajín pri pomoci migrantom.

 

 „Nesmie to byť riešenie proti vôli jednotlivých členských krajín a ich občanov, ale riešenie založené na dobrovoľnosti. Zároveň by Slovensko malo pokračovať vo svojej pomoci utečencom aj naďalej, tak ako to bolo napríklad v Gabčíkove alebo v prípade prijatia rodín asýrskych kresťanov. Som presvedčený, že v podobných iniciatívach by sme mali byť oveľa aktívnejší. Je to naša nielen politická, ale aj ľudská povinnosť,“ konštatoval Bugár.

 

Za dôležité zároveň líder Mosta-Híd považuje, aby sa európske krajiny zjednotili a vytvorili fungujúci systém ochrany hraníc a kontroly nelegálnej migrácie tak, aby ľudia nezomierali v Stredozemnom mori na lodiach prevádzačov len pre to, aby sa dostali na európsky kontinent.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies