MS 2021 v lyžovaní: Alpské disciplíny v Cortine d'Ampezzo, severské v Oberstdorfe

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 11:02 • 2 min
MS 2021 v lyžovaní: Alpské disciplíny v Cortine d'Ampezzo, severské v Oberstdorfe

CANCUN - Svetový šampionát v alpskom lyžovaní v roku 2021 usporiada talianske stredisko Cortina d'Ampezzo, dejiskom majstrovstiev sveta v severských lyžiarskych disciplínach bude nemecký Oberstdorf. Rozhodli o tom delegáti kongresu Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) v mexickom Cancune.

slovakia

left justify in out

Oberstdorf získal vo voľbách 11 hlasov, konkurenti Trondheim štyri a Planica dve. Nemecké zimné stredisko sa uchádzalo o usporiadanie šampionátu už piatykrát, z toho štyri jeho kandidatúry boli úspešné. Naposledy hostilo MS v severskom lyžovaní v roku 2005.

 

 

"Oberstdorf dal do kandidatúry srdce. Máme v ňom organizátora, ktorý má obrovské skúsenosti s usporiadaním každoročných podujatí Svetového pohára ako i predošlých edícií majstrovstiev sveta. Niet pochýb, že v roku 2021 odvedie excelentnú prácu," uviedol vo svojom vyhlásení prezident FIS Gian Franco Kasper.

 

Cortinu, ktorá je pravidelným organizátorom podujatí Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní žien, zvolili delegáti za dejisko alpských MS jednohlasne.

 

"Cortina a Talianska lyžiarska federácia ukázali skutočný záujem o usporiadanie šampionátu. Prezentovali detailné plány na rozvoj strediska v súvislosti s organizovaním tohto podujatia," dodal Kasper.

 

Ako informovala oficiálna webstránka FIS, kongres rozhodol aj o dejisku MS 2020 v letoch na lyžiach, ktoré sa budú konať v slovinskej Planici. Svetový šampionát 2021 v akrobatickom lyžovaní a snoubordingu privíta čínsky Čang-ťia-kchou.

 

Dejiská lyžiarskych MS v rokoch 2020/21:

lety na lyžiach (2020): Planica (Slovin.)

alpské lyžovanie (2021): Cortina d'Ampezzo (Tal.)

akrobatické lyžovanie a snoubording (2021): Čang-ťia-kchou (Čína)

severské lyžovanie (2021): Oberstdorf (Nem.)

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies