Kozák: Cieľom je nesklamať

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 13:32 • 2 min
Kozák: Cieľom je nesklamať

VICHY - Má rad pokojné prostredie, preto mu francúzske kúpeľné centrum Vichy vyhovuje. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák v oficiálnom predšampionátovom rozhovore pre Európsku futbalovú úniu (UEFA) porozprával o cieľoch jeho zverencov na EURO, o oporách, na ktorých bude stáť zodpovednosť za výsledky debutanta na ME aj o tom, ako sa tím pripravuje na dôležitý vstup do turnaja proti Walesu (sobota, 11. júna, Bordeaux, 18.00 SELČ).

slovakia

left justify in out

"Prijatie vo Vichy sa mi veľmi páčilo. Aj prostredie, ja mám radšej kľudné, kde nie je veľa ľudí. Verím, že to tu nájdeme. Videl som ochotu miestnych ľudí veci pomôcť a to ma teší," povedal 62-ročný lodivod Slovákov, ktorý si uvedomuje dôležitosť úvodného zápasu s Walesom:

 

"Ak vstúpite do turnaja víťazne, tak je to dobré, ale s takým úmyslom ide do zápasu aj súper. Skupina je vyrovnaná, s veľkým favoritom Anglickom. Ostatné mužstvá sú si rovné, takže každý zápas bude dôležitý. Po postupe, keď sme v Luxembursku vyhrali, som mal dobrý pocit. Odvtedy ale ubehol určitý čas. Emócie a radosť odzneli, už je pred nami ďalšia výzva. A to obstáť na šampionáte čo najlepšie. V každom zápase sa budeme snažiť podať maximálne zodpovedný výkon a nesklamať našich fanúšikov, pretože sme si ich na Slovensku získali na svoju stranu. Rešpektujeme silu súperov, ale urobíme maximum pre úspešný výsledok."

 

Realizačný tím už všetko smeruje k prvému súboju a tréningové zaťaženie je normálne: "My sme spolu prakticky od 19. mája a tento týždeň už je taký vylaďovací a chceme sa čo najlepšie pripraviť na Wales." O tíme trénerského kolegu Chrisa Colemana Kozák uviedol, že to nie je len o hviezdnom Garethovi Baleovi: "Wales nie je len o Baleovi, disponuje aj ďalšími kvalitnými hráčmi. Nie je náhoda, že postúpil z ťažkej kvalifikačnej skupiny. My sa ale budeme snažiť presadiť svojou hrou."

 

K pilierom slovenskej hry by malo patriť trio Martin Škrtel, Marek Hamšík a Juraj Kucka. Špílmacher SSC Neapol špeciálne turnajové pokyny nedostane: "Sme už dlhšie spolu, prakticky tri roky. Úlohy v mužstve sú dané a hráči sa ich snažia napĺňať." Stopér FC Liverpool bude tmelom slovenskej obrany, Kucka sa podľa trénerových slov zasa vhodne dopĺňa s Hamšíkom: "Martin je dlhodobo, nielen za môjho pôsobenia, kľúčovou postavou defenzívy. Má dostatok skúseností, takže verím, že teraz to zužitkuje. A Kucka? Som rád, že prestúpil do veľkého klubu, lebo AC Miláno je veľký klub v rámci Európy. Stúplo mu sebavedomie. Vo dvojici s Marekom Hamšíkom si vyhovujú, každý je iný. A dobre im to funguje."

 

Kozák si už na ME zahral ako hráč. V roku 1980 sa z turnaja v Taliansku vrátil s bronzovou medailou. Teraz je však v odlišnej situácii: "Určite sa zopakuje veľký záujem o šampionát zo strany divákov, ale aj médií, teraz to bude samozrejme na inej úrovni. Ako hráč som bol zodpovedný za svoj výkon, teraz som v inej pozícii. Som zodpovedný za výkon celého mužstva, o to je to zodpovednejšie a ťažšie."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies