FBI monitoruje náborovú činnosť IS v celých Spojených štátoch

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 07:42 • 2 min
FBI monitoruje náborovú činnosť IS v celých Spojených štátoch

BROOKLYN - V centre pozornosti amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) aj naďalej zostáva náborová činnosť extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) v celých USA, uviedol v utorok podľa agentúry AP riaditeľ FBI James Comey.

slovakia

left justify in out

Podľa Comeyho existuje momentálne v Spojených štátoch 1000 otvorených prípadov súvisiacich s aktivitami IS, i keď počet pokusov o vycestovanie do Sýrie od vlaňajšieho augusta klesol.

 

Propaganda Islamského štátu v podobe videí a iných propagačných materiálov rezonuje najmä u ľudí mladších ako 30 rokov, ktorí sú "neukotvení", uviedol Comey a dodal, že FBI sa usiluje na ľudí vplývať, aby pochopili, že pridať sa k IS nie je riešením.

 

Comey sa na margo náborového úsilia IS vyjadril na tlačovej konferencii v štáte Minnesota, kde minulý týždeň uznali za vinných troch Američanov somálskeho pôvodu, ktorí mali v úmysle vycestovať do Sýrie a rozšíriť rady IS, za čo im podľa federálnych zákonov hrozí až doživotné väzenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies