Operná diva Adriana Kučerová je opäť tehotná, zrušila niekoľko koncertov

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 14:04 • 2 min
Operná diva Adriana Kučerová je opäť tehotná, zrušila niekoľko koncertov

BRATISLAVA 7. júna (SITA) - Slovenská operná speváčka Adriana Kučerová a jej partner Matej Drlička budú mať druhé dieťa.

slovakia

left justify in out

Denníku Nový čas to potvrdila samotná interpretka, ktorá je momentálne v šiestom mesiaci tehotenstva. Ako tiež 40-ročná sopranistka prezradila, narodiť by sa im mal syn.


Hoci speváčka musela pre pokročilé štádium tehotenstva zvoľniť pracovné tempo, chcela by stihnúť ešte rodinnú dovolenku. "Už keď som sa dozvedela, že som tehotná, zvážila som, čo zvládnem, čo nie. Na dovolenku v lete ešte chceme ísť, ale niektoré koncerty a predstavenia som už musela zrušiť. Ale s radosťou, sú to príjemné dôvody," uviedla.


Rodáčka z Lučenca vychováva spolu s partnerom už dvojročného syna Jonáša, avšak nevylučuje, že ich rodina by sa mohla v budúcnosti rozrásť o ďalšieho potomka. "Vždy som veľmi túžila mať dievčatko, lebo v rodine máme samých chlapcov, ale uvidíme. Najdôležitejšie je, aby boli detičky zdravé," uzavrela.


Adriana Kučerová patrí k najmladšej generácii slovenských operných speváčok. Štúdiá absolvovala na Vysokej škole múzických umení v Bratislave a Národnom konzervatóriu vo francúzskom Lyone.

 

Na doskách Opery Slovenského národného divadla sa predstavila v operách ako napríklad Alcina od Georga Friedricha Händela, Peter Grimes anglického skladateľa Benjamina Brittena či v inscenácii Rusalky Antonína Dvořáka, kde si zahrala Prvú žienku. Počas kariéry sa jej podarilo vystúpiť v popredných zahraničných divadlách a operných domoch, medzi ktoré patria napríklad milánska La Scala, Theater an der Wien v Rakúsku, berlínska Štátna opera či Bavorská štátna opera v Mníchove.

 

Vystúpila tiež na mnohých festivaloch ako Salzburg Mozart Wochen, Glyndebourne Festival & Touring Opera či opernom festivale v talianskej Ravenne. Na konte má viacero ocenení vrátane tretieho miesta na podujatí European Music Prize For Youth z roku 2001 či prvého miesta na prestížnej súťaži Hansa Gabora Belvedere vo Viedni z roku 2005.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies