SHMÚ varuje pred prívalovými zrážkami i lokálnymi povodňami

NETKY.SK • 4 Jún 2016, 16:23 • 2 min
SHMÚ varuje pred prívalovými zrážkami i lokálnymi povodňami

BRATISLAVA - Na Hornej Nitre i okresoch Banskobystrického a Nitrianskeho kraja môže prísť v dôsledku prívalových dažďov k lokálnym povodniam. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pred prívalovými povodňami výstrahu 1. stupňa.

slovakia

left justify in out

Výstraha platí do nedele (5. 6.) do 18.00 h pre okresy Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Prievidza, Zlaté Moravce, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica a Krupina.

 

Odborníci z SHMÚ predpokladajú, že pri očakávaných prívalových zrážkach nastane lokálne prechodný výrazný vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch. "Predpokladá sa výskyt sprievodných povodňových javov aj mimo tokov," upozorňujú na webe SHMÚ.

 

Pre celé západné a stredné Slovensko vydali meteorológovia do dnešnej 20.00 h výstrahu 1. stupňa pred búrkami, spojenými s krúpami a krátkodobými intenzívnymi lejakmi. Okrem zrážok s očakávanými úhrnmi 20 až 40 mm sa môže vyskytnúť aj silný nárazový vietor s rýchlosťou 50 až 75 km/h.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies