Lévai dostal stopku za porušenie antidopingových pravidiel

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 13:23 • 2 min
Lévai dostal stopku za porušenie antidopingových pravidiel

BRATISLAVA - Predsedníctvo Slovenského zápasníckeho zväzu (SZZ) s platnosťou od 15. mája 2016 pozastavilo športovú činnosť Istvánovi Lévaiovi.

slovakia

left justify in out

Riadiaci orgán pre toto odvetvie s pôsobnosťou na území SR prostredníctvom svojho webu informoval, že konal na základe oznámenia národnej antidopingovej agentúry (ADA SR). Trest I. Lévaiovi uložili za porušenie antidopingového pravidla, jeho prehrešok odhalili počas mimosúťažnej kontroly v Dánsku v tomto roku, referuje web SZZ.

Ako je známe, bronzový medailista z minuloročných európskych hier v Baku István Lévai neprešiel antidopingovou kontrolou pre meldónium, ktoré je od 1. januára na zozname zakázaných látok Svetovej antidopingovej agentúry (WADA). Lévai sa podobne ako väčšina pristihnutých bráni tvrdením, že meldónium vysadil pred začiatkom tohto kalendárneho roka, namerali mu hodnotu 0,25 mikrogramu. I. Lévai neprešiel testami na mimosúťažných antidopingových kontrolách 22. februára v Dánsku a 4. marca na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies