Fico: Minister Drucker má moju plnú podporu

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 16:04 • 2 min
Fico: Minister Drucker má moju plnú podporu

BRATISLAVA – Rozhodnutie obsadiť post ministra zdravotníctva nepolitickým profesionálom sa ukázalo ako správne. Presvedčený je o tom premiér Robert Fico, ktorý v rozhovore pre TASR deklaroval ministrovi Tomášovi Druckerovi plnú podporu.

slovakia

left justify in out

Fico v rozhovore pripomenul, že otázka zdravotníctva bola pred voľbami veľmi diskutovanou témou, no keď prišlo k rozhodovaniu o obsadení funkcie ministra zdravotníctva, nebola o tento post "žiadna veľká bitka", ani medzi terajšími koaličnými partnermi Smeru. "Keďže zodpovednosť za zdravotníctvo ostala v Smere-SD, hoci táto téma bola predmetom predvolebného súboja, treba si tiež položiť otázku, či tam nebolo viac politiky ako toho podstatného," upozornil Fico.

 

Pri rozhodnutí o nastavení krízového manažmentu ocenil aj postoj koaličných partnerov. "Rozhodli, že chcú byť súčasťou akéhosi bloku, ktorý bude s ministrom pracovať. Že to nebude iba vec jedného politického subjektu, Smeru, ale že cítia zodpovednosť za to, že zdravotníctvo ostalo opäť na chrbte strany Smer-SD," vysvetlil premiér.

 

Fico sa pochvalne vyjadril o tom, ako minister využil "voľné ruky", ktoré dostal pri personálnych nomináciách. "Napríklad pána Haška, pokiaľ ide o Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, považujem za veľmi slušného chlapa. Keď som videl životopis nového šéfa VšZP, je to absolútny profesionál, ktorý nie je napojený na žiadne ekonomické alebo lobistické štruktúry, ktoré by mohli ovplyvňovať chod slovenského zdravotníctva," uviedol Fico.

 

S ministrom Druckerom sa chystá hovoriť o ďalšom postupe pri riadení rezortu. "Chcem, aby po tomto prvom období išiel hlbšie a predstavil mi ďalšie veci, ktoré plánuje," uviedol premiér, ktorý si pochvaľuje, že sa téma zdravotníctva odpolitizovala. "Dnes má minister zdravotníctva v podstate pokoj pre svoju prácu," skonštatoval.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies