Golfistu McIlroya znepokojuje zika, čoskoro si chce založiť rodinu

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 14:21 • 2 min
Golfistu McIlroya znepokojuje zika, čoskoro si chce založiť rodinu

LONDÝN - Severoírskemu golfistovi Rorymu McIlroyvi nepridávajú na pokoji správy o šíriacom sa víruse zika v brazílskom dejisku augustových olympijských hier.

slovakia

left justify in out

Bývalý líder svetového rebríčka, momentálne tretí hráč poradia, pozorne monitoruje situáciu v Riu de Janeiro. Znepokojujú ho najmä odstrašujúce riziká choroby pre tehotné ženy a novorodencov. Deti nakazených sa rodia s vážnou vrodenou poruchou centrálneho nervového systému mikrocefáliou, ktorá sa prejavuje zastavením vývoja mozgu. Dvadsaťsedemročný McIlroy je zasnúbený a s Ericou Stollovou plánujú v najbližších rokoch založiť rodinu.


"Čítal som veľa správ o zike a v niektorých sa píše, že realita je horšia, ako tvrdia oficiálne zdroje. Musím situáciu sledovať. V tejto chvíli som rozhodnutý cestovať, ale nerád by som niečo chytil," povedal držiteľ štyroch titulov z turnajov najvyššej kategórie major pre BBC. Liek ani vakcínu proti zike zatiaľ nevinuli, ale McIlroy sa napriek tomu nechá zaočkovať. "Aspoň budem imúnny voči všetkému ostatnému, keď ma uštipne komár," vysvetlil svoje dôvody.


Viacerí špičkoví golfisti odmietli účasť v Riu, Austrálčan Marc Leishman motív svojho rozhodnutia netajil - chce svoju rodinu chrániť pred zikou. McIlroy je napriek tomu odhodlaný reprezentovať Írsko pri návrate golfu do programu olympijských hier po roku 1904: "Čím je turnaj bližšie, tým častejšie uvažujem tom, ako veľmi chcem zabojovať o zlato."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies