Slovensko zásluhou Nagya devätnáste v medailovej bilancii

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 08:42 • 2 min
Slovensko zásluhou Nagya devätnáste v medailovej bilancii

LONDÝN - Po dlhých ôsmich rokoch sa medailová bilancia na plaveckom šampionáte týka aj Slovenska. Strieborný kov, ktorý v nedeľu na najdlhšej polohovke v rámci majstrovstiev Európy v Londýne senzačne získal Richard Nagy, je najlepším výsledkom slovenského plavca-muža na vrcholovom podujatí v dlhom bazéne.

slovakia

left justify in out

Ľuboš Križko na ME v holandskom Eindhovene v marci 2008 dohmatol bronzový vo finále 50 m znak a medailu rovnakého odlesku získal v tom istom roku aj disciplíne na kontinentálnom šampionáte v chorvátskej Rijeke v "dvadsaťpäťke"

Medailovú bilanciu londýnskeho šampionátu 2016 ovládlo v bazénovom plávaní Maďarsko (10-4-5) pred domácou Veľkou Britániou (7-6-9) a Talianskom (5-7-5). Aspoň jeden cenný kov si z ME odnieslo 23 krajín a Slovensko sa medzi nimi zaradilo s jedným striebrom na 19. priečku. V hodnotení krajín obsadila SR 27. pozíciu s 50 bodmi za dosiahnuté výsledky všetkých 12 plavcov, ktorí štartovali v britskej metropole. Trofej získalo Taliansko (875 bodov), poradie na 38. pozícii s jedným bodom uzatvára Azerbajdžan.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies