BRATISLAVA - Ani tento týždeň nezaháľame a prinášame vám inšpiráciu, čo variť na najbližších pár dní.
Na dnes sme pre Vás pripravili:
Pene s nivou a kuracím mäsom
Cestoviny nie sú len národným jedlom Talianov, ale aj u nás majú veľkú obľubu. Hlavnou výhodou je časová nenáročnosť.
Suroviny pre 4 osoby:
300 g kuracích pŕs, 1 PL masla, 2 PL oleja, 3 strúčiky cesnaku, 2 ČL oregana, 300 g syra s plesňou, soľ, pene,
Príprava receptu:
Pene uvaríme podľa návodu v slanej vode, scedíme, vrátime do hrnca a premiešame s maslom. Medzitým ako varíme cestoviny si nakrájame mäso na rezance a opražíme na oleji. Pridáme soľ, prelisovaný cesnak, oregano a nastrúhaný syr. Počkáme kým sa rozpustí , pridáme k cestovinám a spolu dôkladne premiešame.
Čas prípravy: 60 minút
UTOROK 24.5.2016
Klobásová nátierka
Už pri čítaní názvu tejto nátierky sa vám určite zbiehajú slinky. Klobásu nemusíte jesť len pečenú, varenú, surovú, ale je z nej aj vynikajúca pomazánka.
Suroviny pre 4 osoby:
150 g údenej klobásy, 200g masla, 2 syry v črievku, 1-2 PL kečupu, 2 PL majonézy, soľ,
Príprava receptu:
V miske si vymiešame syr, maslo, kečup a majonézu. Do hladkej zmesi vmiešame pomletú klobásu. Podľa chuti už len dosolíme a natierame na chlieb.
Čas prípravy: 20 minút
STREDA 25.5.2016
Plnené šampiňóny
Ak šampiňóny pripravíte správnym spôsobom, zachovajú si v sebe veľa vitamínu D. Okrem toho obsahujú minimum kalórií.
Suroviny pre 4 osoby:
20 väčších šampiňónov, 1 pór, 30 dkg strúhaného syra, 3-4 strúčiky cesnaku, mletú rascu, soľ, mleté čierne korenie, rozmarínové korenie, olej
Príprava receptu:
Šampiňóny očistíme, nožičky oddelíme a hlavičky dáme variť na 15 minút do vriacej slanej vody. Pór nakrájame na drobno, opečieme na oleji, pridáme nakrájané nožičky so šampiňónov, prelisovaný cesnak, soľ, rascu, rozmarín a dusíme asi 10 minút. Ak je treba, podlejeme troškou vody. Zamiešame ½ nastrúhaného syra a odstavíme. Touto zmesou naplníme hlavičky, uložíme na vymastený plech, posypeme zvyšným syrom a 15 minút zapekáme. Ak nám zvýšila plnka, môžeme ňou naplniť aj paradajky. Ako prílohu podávame hlávkový šalát.
Čas prípravy: 60 minút
ŠTVRTOK 26.5.2016
Polievka z hlivy ustricovej
Ste často chorý? Zaraďte do jedálneho lístka hlivu ustricovú. Jej liečivé účinky Vám pomôžu vrátiť dokonalé zdravie.
Suroviny pre 4 osoby:
400 g hlivy ustricovej, 4 zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, hubové korenie, celú rascu, 1 cibuľu, olej, mletú červenú papriku, 2 PL hladkej múky
Príprava receptu:
Hlivu pokrájame na pásiky a spolu s cibuľou orestujeme na oleji. Zalejeme vodou, pridáme soľ, mleté korenie, rascu, hubové korenie a uvaríme takmer do mäkka. Potom pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky a dovaríme. Z múky, mletej papriky pripravíme na oleji zápražku, nalejeme do polievky, necháme prevrieť a odstavíme. Podávame s čerstvým chlebom.
Čas prípravy: 90 minút
PIATOK 27.5.2016
Hovädzie soté
Cestoviny, nátierka, polievka, hríby. Chýba už len mäsitý obed. Pripravte si soté z hovädzieho mäsa.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g hovädzej roštenky, soľ, sójovú omáčku, škrobovú múčku, 6 PL oleja, 1 pór, 4 strúčiky cesnaku, 2 papriky, 4 paradajky, 100 g arašidov, 20 čiernych olív.
Príprava receptu:
Mäso pokrájame na rezančeky, dáme do misky, osolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme 1 PL škrobovej múčky a necháme odstáť. Potom ho prudko opečieme na oleji, pridáme nakrájaný pór, prelisovaný cesnak, podlejeme troškou vody a udusíme. Pridáme na pásiky nakrájanú papriku, na kocky nakrájané paradajky, arašidy a olivy. Spolu podusíme a odstavíme. Podávame s ryžou.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies