V Prešove sa začal druhý ročník adopcie kvetináčov

NETKY.SK • 21 Máj 2016, 13:02 • 2 min
V Prešove sa začal druhý ročník adopcie kvetináčov

PREŠOV - Počas sobotňajšieho Majálesu v EkoParku sa symbolicky otvorí aj druhá sezóna akcie „Adoptuj si kvetináč“. Projekt je určený všetkým, ktorým nie je ľahostajné ich okolie a prostredie, v ktorom žijú. Jediné, čo je potrebné urobiť, je vybrať si kvetináč, starať sa o neho a tým prispieť k zveľadeniu mesta.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Mestského úradu v Prešove Veronika Kmetóny-Gazdová, iniciátorkou tejto myšlienky bola vlani speváčka Katka Koščová, ktorá s dobrovoľníkmi, zástupcami OZ Sociálny Prešov a vedením mesta zasadila do adoptovaných kvetináčov prvé kvietky. Na adopciu budú k dispozícii aj tento rok všetky zatiaľ neadoptované kvetináče v meste Prešov. Novinkou oproti minulému roku je to, že „adoptívnym rodičom“ s vydaným adopčným listom mesto Prešov daruje na výsadbu kvetináčov tulipány a sirôtky, ktoré v súčasnosti zdobia aj Hlavnú ulicu. „Pri vyzdvihnutí kvetín je potrebné preukázať sa len adopčným listom,“ uviedla Kmetóny-Gazdová.

 

Mesto aj naďalej poskytuje aj zeminu do kvetináčov, ktorú si je možné vyzdvihnúť v Záhradníctve Sadex. O tom, ktoré kvetináče sú adoptované a ktoré voľné sa dá informovať na stránke https://www.socialnypresov.sk/adoptuj-si-kvetinac. „Aj kvetináče, ktoré aktuálne nie sú v ponuke na tejto stránke je možné si adoptovať. Odporúčame záujemcom, aby si ich nafotili, foto a adresu, kde presne sa nachádzajú poslali e-mailom na adresu renatka@socialnypresov.sk, následne im bude zaslaný adopčný list,“ dodala hovorkyňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies