Roland Garros: Rybáriková proti Serene Williamsovej, Schmiedlová vs Muguruzová Blancová a Cibulková proti Sajsaj Čeng

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 12:17 • 2 min
Roland Garros: Rybáriková proti Serene Williamsovej, Schmiedlová vs Muguruzová Blancová a Cibulková proti Sajsaj Čeng

PARÍŽ - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži proti najvyššie nasadenej obhajkyni titulu Američanke Serene Williamsovej.

slovakia

left justify in out

Náročnú prekážku prisúdil piatkový žreb aj Anne Karolíne Schmiedlovej, ktorú čaká štvrtá nasadená Španielka Garbine Muguruzová Blancová.

 

Slovenská jednotka Dominika Cibulková si ako nasadená dvadsaťdvojka zmeria sily s Číňankou Sajsaj Čeng. Šancu postúpiť do hlavnej súťaže ešte majú Daniela Hantuchová s Kristínou Kučovou, ktoré sa prebojovali do finále kvalifikácie. Jediný slovenský zástupca v mužskom singli Martin Kližan si skríži rakety s Japoncom Tarom Danielom, do finále kvalifikácie postúpil Andrej Martin.

 

Rybáriková, ktorú od turnaja v kalifornskom Indian Wells sužujú zdravotné problémy, dostala najťažšiu možnú prekážku. Serena Williamsová je svetovou jednotkou a 21-násobnou singlovou grandslamovou šampiónkou. Proti Američanke odohrala Rybáriková doposiaľ iba jediný zápas, v roku 2013 na turnaji v Toronte prehrala hladko 1:6, 1:6. Schmiedlová v máji podľahla Muguruzovej Blancovej na turnaji v Madride a celkovo má s ňou nepriaznivú bilanciu 0:4. Cibulková so Sajsaj Čeng spolu ešte nehrali.

 

Dvojhra žien - 1. kolo - žreb - súperky Sloveniek:
Dominika Cibulková (SR-22) - Čeng Saj-saj (Čína)
Magdaléna Rybáriková (SR) - Serena Williamsová (USA-1)
Karolína Schmiedlová (SR) - Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-4) 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies